„Pardubice jsou tradičním soupeřem a vzájemné souboje mají vždy divákům co nabídnout. V obou mužstvech jsou zkušení házenkáři a ty doplňuje dravé mládí,“ okomentoval vzájemný duel jablonecký trenér František Dědeček. Jablonečtí, jako již tradičně, nezachytili úvod utkání, když hosté z každého útoku vstřelili branku a vypadalo to, že se bude opakovat minulý nepovedený domácí zápas s Lovosicemi.

Jablonecká obrana nefungovala a gólman Chaloupka to měl v brance složité, když na něj létaly střely ze 7-8 metrů. Pardubičtí vedli 2:4, pak i 5:8 a 9:13 ve 20.minutě utkání. S přibývajícím časem jim ale docházely síly. V brance předvedl několik důležitých zákroků střídající Frýda, zlepšila se obrana, které prospěl příchod Novotného a domácí snížili do poločasu díky Svobodovi a Hánovi na 13:14.

Druhá půle byla z hlediska Jabloneckých lepší, kvalitní, pohyblivá obrana pokračovala a domácí si během pěti minut vybudovali dvoubrankový náskok 17:15. Zejména křídla, Žák a Krčka, vstřelila v rychlých přechodech jednoduché branky.  Rozstřílel se konečně Patrik Trejbal, z křídla výborně zakončoval Šatava. Utkání pokračovalo ve stejném duchu 20:17, 24:20, 27:21 až na konečných 29:23.

Sestava a branky: Chaloupka, Frýda – Trejbal P. 8, Šatava 5, Hána 4, Krčka 4, Žák 4, Hartig 2, Svoboda S. 2, Smrček, Tomáš, Mony, Albani, Novotný.