A v této kategorii se tam sjela také špička z celé republiky. Na vrcholnou dorosteneckou akci se z jabloneckého oddílu nominovali Matyáš Sobota, Marek Man, Ivan Dubovyk a Kateřina Poláková.

Teď mu to nevyšlo

Matyáš Sobota (-66 kg): Věkem stále starší žák, který se v průběhu celé sezony pral i za dorostence, aby nasbíral zkušenosti, protože od ledna je již v kategorii dorostu. Matyáš dokázal na několika závodech zabodovat, ale na MČR mu to nevyšlo, když vypadl hned v prvním kole.

Nejdřív vyhráli oba

Marek Man (-60 kg): Ostřílený borec, který má zkušeností na rozdávání, ve svém prvním zápase s přehledem zvítězil. Poté ale prohrál s pozdějším vicemistrem hmotnostní kategorie do 60 kg. V opravných bojích se mu příliš nedařilo a obsadil deváté místo.

Ivan Dubovyk (+90 kg): Ivan Dubovyk své první utkání s přehledem vyhrál. Druhý zápas, který byl zároveň semifinálovým, prohrál s pozdějším vítězem jeho váhové kategorie. V boji o třetí místo porazil svého neoblíbeného soupeře Petrlíka a vybojoval tak bronzovou medaili.

Měla ale víc karet

Kateřina Poláková (-70 kg): Kateřina, která obhajovala titul z loňského roku, začala soutěž skvěle, když bez problémů došla až do semifinále, kde se utkala se svou velkou soupeřkou Rehnovou z Teplic. Po velkém boji Kateřina prohrála, když měla více „trestných karet". V boji o třetí místo neudržela koncentraci a obsadila pátou příčku v pořadí.