Jablonec n. N. - Nově vzniklé softballové družstvo Blesku Jablonec má za sebou svůj první turnaj. A premiéru zvládly softbalistky na jedničku a v turnaji s názvem Kladenský kahan dokázaly zvítězit.
Za účasti čtyř týmů, které pravidelně hrávají III. ligu (Pikes Praha, Tempo B Praha a Miners Kladno) první vystoupení žen pod hlavičkou Blesk Jablonec dopadla na výbornou. Holky turnaj vyhrály se skórem tří vítězství a jedna porážka. Zvláště cenná je výhra nad oddílem Miners Kladno, který pravidelně hrává o postup do II. ligy (3. místo v minulé sezóně).
Turnaj hráčky především pojaly jako přípravu a poskytnul jim vše, co od něj očekávaly – vyzkoušely všechny nadhazovačky, catchery, tři úplné nováčky a nátlakovou hru na metách. Zápasy ukázaly, že jejich první zimní příprava začíná přinášet výsledky, ale také odhalily rezervy na pálce. Pokud ženy chtějí pomýšlet na postup do II. ligy, je zapotřebí právě tuto činnost výrazně zlepšit.
Zvláštní poděkování zaslouží zejména tři hráčky: nadhazovačka Lenka Fiklová, nejlepší pálkařka – Šárka Halamová a nejlepší polařka – Petra Karlová. (db)