Jablonec – Dukla Praha B 23:33 ( 11:15)

Jablonečtí házenkáři podlehli před zaplněnou domácí halou silné rezervě Dukly Praha a lídrovi celé soutěže 23:33, když zejména ke konci první půle favoritovi zle zatápěli, v druhé půli se již jasně projevila větší kvalita na dukelské straně.

Jablonecký házenkářský oddíl pojal sobotu „ jako den s házenou" a během celého dne probíhal v jablonecké sportovní hale ryze házenkářský program.
Od brzkého dopoledne se uskutečnil turnaj přípravek a minižáků na třech hřištích v házené 4+1, kterého se zúčastnilo 18 týmů a více než 140 dětí.
Pak následovalo druholigové utkání staršího dorostu s pražským Chodovem a pak již hřeb večera utkání domácí s rezervou Dukly Praha. Jelikož áčko Dukly Praha si již zajistilo postup do semifinále extraligy, když porazilo jednoznačně Brno 3:0 na zápasy, tak si někteří hráči áčka mohli přijet zahrát do Jablonce. Juniorští a dorostenečtí reprezentanti České Republiky Mubenzem, Březina, Kopic a Patzel, byli nakonec rozdílovými hráči v tomto utkání.
Jablonečtí nastoupili odhodlaně a brzy vedli díky Patriku Trejbalovi 2:0, jenže když vzápětí dvakrát Dido Mubenzem z 11 metrů na pravé spojce nechytatelně vystřelil a bylo jasné, že to nebude normální utkání druhé ligy mužů.
Dukla díky rychlým kombinacím a přesnému zakončení nedávala moc šance jabloneckým, aby ukázali, jak dobrou obranu v domácím prostředí mají. Pestrou hrou v útoku Dukla postupně navýšila svoje vedení ve dvacáté minutě na 6:12. Jablonečtí ve zbývajících 10 minutách předvedli, že se dá i s Duklou hrát a díky zlepšené kolektivní obraně a vynikajícím zákrokům střídajícího brankáře Hlinky, Jablonec snížil na přijatelných 11:15.
Ve druhé půli ovšem Dukla opět zapnula motory naplno a Jablonečtí se rázem ocitli na kolotoči. Nedůrazná střelba byla trestána rychlými přechody nebo z druhé vlny razantně zakončovali spojky Dukly Praha. Za 10 minut bylo po zápase, Dukla vedla 12:22. Jabloneckým se během druhé půle podařilo 2x stáhnout na rozdíl 5-ti branek 18:23 a 23:28, jenže Dukla vždy zkušeně opět navýšila a nakonec vyhrála 23:33.

Sestavy a branky : Kysela, Hlinka – Trejbal P. 9, Novotný 5, Svoboda S. 3, Heinl 2, Žák 1, Tomáš 1, Šatava 1, Linka 1, Jandera, Hartig, Albani, Svoboda T.

Hodnocení trenéra Františka Dědečka: „Jsem rád, že Dukla přijela v tak silné sestavě a naši hráči si mohli vyzkoušet, jaké je to, hrát proti budoucím hvězdám české házené. Naši výborní diváci nás opět hojně podpořili a nestává se často, že po desetibrankové domácí porážce vám diváci tleskají vstoje. Naši hráči se vydali ze všech sil, chtěli Duklu porazit, ale tentokrát byl rozdíl v kvalitě zakončení a počtu technických chyb velký. Přesto musím všem jabloneckým hráčům poděkovat a zároveň pochválit celkově Duklu Praha, jak dobře a kvalitně vychovávají české házenkáře.