Hlavním cílem celé akce je samozřejmě porovnat síly v házené. Letos se zájezdu účastnila družstva jabloneckých mužů a dorostenců. Kromě nich se do Německa vydaly i hráčky z Turnova. Celkový počet všech účastníků byl tedy šestatřicet.

„Házenkáři z Neugablonz uspořádali celý turnaj a přátelská utkání jako memoriál Memoriál Gerda Krause, který byl iniciátorem těchto návštěv, a jeho přáním bylo udržovat tuto sportovní tradici," informoval David Ziebiker z ELP Jablonec.

Pro mladší dorostence byl díky sponzorům program velice pestrý. Dopoledne byl uspořádán turnaj, kterého se kromě pořadatelského města zúčastnili ještě dorostenci BHC Königsbrunn. Na programu tak byly tři zápasy, z nichž prohráli pouze jednou.

Nadějným házenkářům následně jejich program zpestřily i odpolední závody na motokárách. „V podvečer je trenéři ještě vyvezli na prohlídku historickým centrem města Kaufbeuren a večer na zaslouženou grilovačku v Brazil baru, kde se opět všichni sešli," dodal Ziebiker.

Muži uspěli proti Áčku i Béčku

Dospělí měli svůj den proti dorostencům trochu volnější. Dopoledne strávili odpočinkem a rekreačním sportem na místním koupališti a teprve odpoledne nastoupili k dvojzápasu SG Kaufbeuren Neugablonz. Proti jejich „Áčku" i „ Béčku" jablonečtí házenkáři nezaváhali a zvítězili o čtyři a následně osm gólů. Ženy z Turnova se také představily ve výborném světle a dokázaly zvítězit. SG Kaufbeuren Neugablonz dokázaly porazit o dvě branky.

„Celkově se víkend opět podařil. Díky zájmu vedení měst Kaufbeuren - Neugablonz a Jablonce nad Nisou, které podporují finančně takové partnerské akce, se daří udržovat sportovní přátelství i na takovou vzdálenost jako je bezmála 600 kilometrů," zhodnotil turnaj i pobyt trenér David Ziebiker.