Jeho spoluhráči věděli o tom, že právě utkání proti Žatci bude Svobodovo poslední, a tak si připravili na konec zápasu překvapení. Svoboda dostal houpací křeslo, naplněnou dýmku kvalitním kuřivem, deku a nezbytné papuče. „Já tohle moc nemám rád, oni volové vědí, že jsem citlivá duše a mohl bych plakat. Naštěstí jsem to udržel, ale nevím, jestli pláč udržím potom na baru v hospodě," řekl Deníku v nadsázce po své děkovačce Standa Svoboda.

Pragováci v posledním utkání sezony porazili Žatec, takže to byla pro Svobodu vítězná rozlučka. Malým stínem je, že Jablonec nevyhrál celou ligu, byť k tomu měl velmi dobře nakročeno. „Dneska to bylo v takovém odpočinkovém tempu, protože sezona díky poslednímu kolapsu v Mladé Boleslavi nedopadla, jak jsme chtěli, postup se nepodařil," říká již vážněji Svoboda.

Každopádně zkušený házenkář strávil v jabloneckém týmu řadu let, takže není se čemu divit, že mu budou spoluhráči chybět. „Je ctí hrát s takovými lidmi, to určitě jo," prohlásil Svoboda. Teď ale musí jít sport stranou, protože Svobodu čeká plánovaný chirurgický zákrok s kolenem. „Teď mě čekají složitější věci s kolenem. Je otázka, kdy to bude v pohodě, a jestli se najde nějaká síla a vůle ještě hrát," říká Standa Svoboda.