„Trenéři mě hnali, jelo se mi parádně," řekl po závodu úspěšný Michal Šlesingr

Jablonec n. N. - V závodě Světového poháru v biatlonu, v Oberhofu, se hned první den dařilo Michalu Šlesingrovi. Na stupních vítězů mu patřilo druhé místo ve sprintu.

Víkend bude pro biatlonisty bohatý. V pátek 6. ledna startují ve 14,15 ženy ve sprintu, čeká je trať dlouhá 7,5 km. V sobotu od 11,30 hodin se jede stíhačka mužů na 12,5 km, ve stejný den od 14.40 stíhačka žen na 10 km. Závod s hromadným startem je na programu v neděli, ve 12.30 hodin pro muže. Absolvovat musí trať dlouhou 15 km. A ženy se na trati dlouhé 12,5 km v závodu s hromadným startem utkají ve 14,40 hodin.

Za posledních šest let ve sprintu neskončil v Oberhofu na horším než na sedmnáctém místě. Přesto Michal Šlesingr zastávku Světového poháru v německém Oberhofu nemá rád. Hlavně kvůli měnícím se podmínkám na střelnici. „Ale dneska to bylo férové a všechno klapalo," povídal spokojeně po druhém místě ve sprintu a dodal: "Vím, že jsem tady za posledních šest let byl nejhůř sedmnáctý, ale to nic nemění na tom, jaký tady ten závod může být. Fakt nevím. Dneska to Oberhofu prominu, ale mezi mé oblíbené destinace určitě nepatří.
Musíte mít ale obrovskou radost, že se vám konečně sešla střelba se skvělým během.
Určitě mám. Vlastně mi dneska vyšlo úplně všechno, běžecky to šlo, na střelnici taky. Všechno klapalo.
Co jste si pomyslel, když jste projel cílem na prvním místě o 55 vteřin před Rusem Cvetkovem?
Vlastně jsem si toho ani nevšiml. V posledním kole na mě sice volali, že mám 45 vteřin náskok, ale měl jsem nízké startovní číslo a za mnou jela velká spousta lidí, takže jsem tomu nepřikládal velkou váhu. Netroufal jsem si pomýšlet na bednu, ale věřil jsem v dobrý výsledek, třeba rozšířené pódium pro šest lidí.
Pořvávali na vás trenéři v posledním kole, že jedete o stupně vítězů?
Určitě, hodně na mě řvali a dávali mi informace. Hnali mě, co to šlo.
Často jste si stěžoval na rychle se měnící oberhofské podmínky. Jaké byly tentokrát?
Dneska to docela šlo. Na nástřelu to přitom byla divočina, ale pak už byly podmínky slušné. Na střelnici to bylo na Oberhof docela v pohodě, bez větrných poryvů. Férový závod.
Musely vám slušně jet i lyže, měl jste třetí nejrychlejší běžecký čas, k tomu nejrychlejší poslední kolo…
Lyže dneska jely skvěle, za což musím poděkovat servisákům. Ale celkově jsem se cítil parádně, hlavně v kopcích. Jelo se mi opravdu dobře. (db)