Úvod utkání však patřil hostujícímu týmu, jehož zkušení borci vedli již ve čtvrté minutě 1:3. Domácí sice za dvě minuty srovnali na 3:3, ale za další čtyři minuty opět vedl soupeř 3:6.

Úvod utkání však patřil hostujícímu týmu, jehož zkušení borci vedli již ve čtvrté minutě 1:3. Domácí sice za dvě minuty srovnali na 3:3, ale za další čtyři minuty opět vedl soupeř 3:6.
Do poloviny první části hry však došlo k prvnímu zvratu ve vývoji skóre, když se Pragováci poprvé ujali vedení 8:7. Až do konce prvního poločasu se poté oba týmy střídaly ve vedení.
Zároveň se závěrečným signálem stanovil hostující Kubíček, ze sedmičky, přestávkové skóre na 13:14. Poměrně příznivý stav z hlediska domácích byl především výsledkem skvělého výkonu domácího gólmana D. Hlinky a skutečnost, že Pragováci poměrně důsledně dodržovali taktiku nepřipouštět do střeleckých příležitostí Stacha a zejména nejlepšího střelce druhé ligy Švece.
Jedno až dvoubrankové vedení drželi Bělští ještě celých jedenáct minut II. poločasu. Poté se na tři minuty dostali do vedení domácí, ale deset minut před koncem to byla opět plichta 20:20. Závěr utkání byl doslova infarktový. Za stavu 23:21 neproměnil, do té doby jeden z nejlepších domácích hráčů Ziebiker náskok z pivota a hosté tři minuty před koncem srovnali na 23:23.
Vítězství domácího týmu zařídil nejlepší střelec utkání Jakubec a skóre 24:23 již v hektickém závěru Pragováci ubránili. Získali tak první jarní, opravdu cenné, body. Za bojovný výkon, a zcela jiný přístup než minulý týden na Dukle, si je zaslouží.
Nelze opomenout, že k úspěchu jim tentokrát výraznou měrou přispěli svým fanděním diváci, kteří vytvořili nevídanou kulisu. Za to jim hráči po utkání spontánně poděkovali.


Sestava a branky ELP Jablonec: D. Hlinka, Roth – Jakubec 9, R. Hlinka 6, Ziebiker a Svoboda po 3, Dědeček, Hanslian a Vraný po 1, Sluka, Krupa a O. Heinl.


Nejlepší střelci hostí: Kubíček 8, Švec 5, Bajtalon a Paulus po 3. Sedmičky: ELP 2 (2) – BĚ 5 (4), vyloučení 4 – 5. Rozhodčí: Halíř a Podzimek.