„Přes prázdniny si od juda trochu odpočinuli, tak je musíme zase vrátit do tréninkového režimu, který jim začne od září,“ uvedl předseda Klubu Michael Man.

KDO TRÉNUJE, NEZLOBÍ

Čtyřicítka dětí a mládeže od 8 do 18 let trénovala ve třech skupinách. A nechyběla ani kondiční příprava. „Tréninkovou náplň mají pestrou. Součástí programu jsou také výlety na kole a hry v přírodě. Snažíme se, aby měli po celý den co dělat a neměli prostor pro lumpárny,“ dodal s úsměvem Michael Man.

Mistrovství ČR družstev starších a mladších žáků, žákyň, dorostenek a žen se konalo v Jablonci. Pořadatelé z domácího Judo Klubu dostali pochvalu, všechno šlapalo, ostatně jako vždycky.
FOTO: Jabloneckou halu zaplnily stovky mladých judistů

Prozradil na účastníky, že první den soustředění nebyl zrovna z jejich strany aktivní a bylo vidět, že někteří na judo o prázdninách zapomněli. „Další den se už v nich ale judo zase probudilo. Nenechali jsme je od něj příliš oddychnout A v závěru soustředění už to bylo výborné,“ dodal prezident klub Michael Man.

NA ZÁVĚR ŠLO O CENY

Poslední den zakončili členové Judo Klubu soutěží přímo u chaty Slovanka. A za dobré výkony je čekaly také ceny. V jabloneckém Judo Klubu trénuje okolo stovky mladých nadějí. „Někteří s námi jet nemohli, protože měli ještě jiný prázdninový program nebo si chtěli užít chvilku volna o prázdninách podle svého. A někteří už měli za sebou i jiná soustředění,“ informoval Michael Mann.

Ilustrační foto.
ROZHOVOR: Judem jsem žil celý život, říká Václav Vrkoč

ZÁVODY MAJÍ UŽ V ZÁŘÍ

Závěrečný tréninkový kemp organizátoři připravují především pro mládežnické kategorie. „Velcí trénovali celý srpen. Starší, když chtěli, tak za námi přijeli a pomohli při tréninku. Ti sami trénují dvakrát denně a potom se věnují kondičce. Sezóna začne Jabloneckým hned v září, čekají je troje závody. „První zářijový víkend jedou starší na tréninkový sraz do Berlína. Pak nás čekají velké závody v Brně a hned po nich už je dorostenecká liga.

V září mají tedy troje závody a na ty se museli připravovat už od srpna,“ popsal začátek sezóny předseda klubu. Připomenul, že další zájemci o judo mohou přijít kdykoliv na trénink, který mají v sokolovně a judo si vyzkoušet a třeba se do kolektivu Judo Klubu přidat.