Významná sportovní událost se konala v jablonecké hale. „Probíhalo zde třetí kolo národního pohárů juniorů a seniorů ve sportovním karate a sjela se republiková špička. A navíc se konalo také soustředění reprezentace pod vedením špičkového španělského trenéra Antonia Olivy Seby," informoval hned o dvou akcích její ředitel Ondřej Musil. Jablonecký klub měl v juniorské kategorii čtyři zástupce. V minulých kolech obsadili dvě druhá a jedno třetí místo. tentokrát se nejlépe vedlo Martinu Bartošovi, Jiřímu Arnoštovi a Martinu Šípošovi. Jedná se o celoroční pohárové klání, ve kterém se karatisté snaží o maximální počet bodů. A ten jim pak zajistí postup na mistrovství republiky.

Než odletěli na svět

Reprezentanti v jablonecké sportovní hale trénovali před odletem na mistrovství světa. „Sedmého listopadu odlétají do Indonésie. V Jablonci ještě ladili formu. Česká republika v mladších kategoriích jisté šance na mistrovství světa má, ale nepatří mezi favority," informoval Ondřej Musil.

Nastoupili v kumite

Členové jabloneckého klubu Kabu startovali v rámci poháru v kategorii kumite. Největšími soupeři jim byli závodníci z Českých Budějovic, kteří momentálně v této kategorii patří k republikové špičce.

Jablonecký klub si nemůže na nezájem veřejnosti stěžovat. Má silnou mládežnickou základnu. A největší zájem je právě o sportovní karate. A díky tomu se na soutěžích, a to nejen pohárových, setkává v této disciplíně právě nejvíce mladých závodníků.

O karate je zájem

„Jablonec je na tom v karate, co se týče mládeže, dobře. Nejvíce zájemců má náš klub v kategorii žákovské a juniorské. Nemůžeme si stěžovat na nezájem. Máme pořád velkou členskou základnu, přes dvě stě dětí. Máme i dostatek trenérů," popsal situaci v Kabu Ondřej Musil.

Do konce kalendářního roku mají jablonečtí karatisté ještě plné ruce práce. Plánují zimní školu aikido, která se bude konat koncem listopadu. Sejdou se na ní zájemci z celé republiky. Také je čekají regionální a národní poháry. Začne už nový pohárový seriál.

„První víkend v prosinci se zúčastníme mistrovství mládeže v Ostravě. Příští rok nás čekají tradiční soutěže, kterých se pravidelně zúčastňujeme. A opět se bude konat velké mezinárodní soustředění na Jizerce. Tam přijíždějí trenéři z Austrálie, Kanady i z Malajsie. Tato akce bude mít už svůj výroční pětadvacátý ročník," připomenul Ondřej Musil. A tím ještě výčet aktivit jabloneckých karatistů nekončí.

Chystají opět několik soustředění se španělských trenérem Sebou, který trénuje v osmdesáti zemích světa. A do Jablonce se, díky dlouhodobému přátelství s Ondřejem Musilem, vždycky rád a pravidelně vrací. „Jedná se o přátelské výměny, o spolupráci, s kamarády, které mezi karatisty za ty roky mám. Není to v žádném případě komerční záležitost. To bychom nezaplatili," uvedl ředitel závodů.