„I přes situaci, která dnes je, jsem se rozhodla se zúčastnit. Po dlouhé době jsem měla už opravdu hlad po zápasení. Podmínky pro trénování zrovna optimální nebyly, ale to bylo asi u všech účastníků stejné, až na několik zahraničních,“ řekla k dlouho očekávanému zápasu Michaela. Ta se připravovala pod vedením trenéra Aloise Škeříka. A příprava to byla opravdu kvalitní, protože zlatý pohár opravdu putoval do Jablonce, do týmu Iron Fighters.
„Turnaj jsem si užila. Je to super vrátit se konečně k něčemu, co máte rádi a co vás baví. Doufám, že se zase do ringu brzy vrátím. A ne až za rok. Přijímám výzvy,“ uvedla s úsměvem vítězka.


V Praze nastoupila do ringu dvakrát. Ve finále se o zlato poprala s reprezentantkou nejprestižnější organizace thaiboxu a na mistrovství světa se umístila jako třetí. „Je to mladá, zkušená holka, která má už i mezinárodní zkušenosti. Všechny tři kola jsem si ale, díky mým zkušenostem, dokázala ohlídat. Měla jsem co dělat, ale nedala jsem si vítězství vzít. Už mi to strašně chybělo a jsem ráda, že jsem si mohla zazávodit,“ zhodnotila vystoupení Martina.


Zdůraznila, že tento turnaj má vysokou mezinárodní úroveň a účastní se ho většina států z celého světa. Vzhledem k aktuální kovidové situaci byl ale letos počet účastníků o něco nižší. Ti, kteří přijeli, se už nemohli ringu dočkat.
„Byli jsme všichni rádi, že se už konečně, po tak dlouhé době, něco konalo. Byli jsme připravení tak napůl, ale všichni natěšení,“ zdůraznila vítězka turnaje.


Za jablonecký Iron Fighters se zúčastnil také Jakub Bakeš. A i on vybojoval zlato. A zkrátka nepřišli Jablonečtí ani v kategorii juniorů, ze které vzešla stříbrná medaile. Zodpovědně se připravoval i další jablonecký borec, Martin Valenta. Ten se ale nakonec nemohl pro zranění zúčastnit.
Michaela se už zajímá o Mistrovství republiky v boxu, které se má do Vánoc ještě konat v České Lípě. „Zápas v boxu jsem ještě neměla, chtěla bych si to taky zkusit.“