„Bral jsem volejbal spíše jako společenskou a zábavnou událost, která mi naplňovala život. Měl jsem a stále mám rád kolektiv lidí, kteří se kolem jabloneckého volejbalu pohybují. Na kariéru jsem nemyslel,“ uvedl k své historii pod sítí bývalý jablonecký volejbalista.

ZPŘÍJEMNIL SI VOJNU

Mnoho z volejbalu převzal i od své maminky, která byla pod sítí jako doma a také hrála za Bižuterii. „Díky volejbalu jsem prožil i příjemnější vojnu, protože jsem narukoval nejprve do liberecké Dukly a z ní jsem přešel do Dukly Kolín. Trénovali jsme dvakrát denně, k tomu zápasy. Po skončení vojny jsem se vrátil zase k jabloneckému volejbalu,“ zavzpomínal bývalý hráč.

Hornickou průmyslovku opustil a zamířil do Jablonce, aby se stal úspěšným atletickým trenérem. Nyní působí v AC Jablonec.
Trenér atletů Špoták může vyrazit třeba tunel. Jako dědeček se nechválí

Tehdy hrál Jablonec I. národní ligu. Na otázku, proč pod sítí TJ Bižuterie chybí muži a hraje víc žen, Miroslav Höfer odpověděl: „Myslím, že pro-to, že od malička hrají jiné sporty, fotbal, hokej, florbal a další. Proto je dobré, že tady v Jablonci založil Jaroslav Novák Barevný volejbal. Tam dostanou šanci dívky i chlapci. A z nich možná družstvo kluků jednou vznikne.“

Miroslav Höfer předává děvčatům svoje zkušenosti dvakrát týdně v Městské sportovní hale u přehrady. Připomněl, že průběžně přibírají ještě další dívky se zájmem o volejbal. „Měly by mít ale alespoň základní předpoklady a pak také chuť pravidelně chodit trénovat.“

Přes čtyři sta hráčů stolního tenisu se utkalo v jablonecké Městské sportovní hale o postup na Mistrovství republiky.
Naděje Libereckého kraje ve stolním tenise bojovaly o nominaci na mistrovství