Cvičíme pro radost, závodíme, skáčeme a tancujeme. Bojujeme proti dětské obezitě a jsme zapojení do mnoha projektů. Děláme něco, co dává smysl. Zkusme to společně. To je výzva Jany Boučkové na webu jejího Fit Studia, které provozuje v Železném Brodě a v Semilech.

Vedle různých lekcí pro dospělé se hodně věnuje mládeži. Kdo její fitko navštíví, určitě zapomene lenošit. A nejen ve fitku. Profesionální cvičitelka připravuje program pro velké i malé také venku, v přírodě. A protože i jí udělala pandemie čáru přes rozpočet a svoje služby musela velmi omezit, raduje se alespoň z dočasného rozvolnění, z možností se zase začít hýbat. A vymyslela akci.

Na sobotu 22. května připravila v Železném Brodě Den pro rodinu. Start je mezi 13,30 – 17. hodinou za místní sokolovnou. Kdyby počasí nepřálo, přesunou se aktivity do interiéru sokolovny.„Jedná se o rodinné hry v rámci her všestrannosti. Běžně tuto akci připravujeme pro mateřské a základní školy. Vzhledem k opatřením to ale zatím nejde. Tak jsme se rozhodli nabídnout tuto akci dětem a rodičům. Připravili jsme pro ně několik stanovišť, na kterých si vyzkouší například obratnost, rychlost nebo sílu.

Jiskra Mšeno
Ve Mšeně začnou hráčům galeje s balónem. Lenošení už bylo dost

Účastníky rozdělíme do tří kategorií a na startu je vybavíme kartou, do které se budou zapisovat výkony a výsledky na stanovištích. Ty pak počítač vyhodnotí. Každý dostane účastnický diplom a připravené máme i ceny,“ představila zajímavou akci Jana Boučková, která všechny svoje nápady realizuje společně s kolektivem pracovníků svého studia.Jak dodala, bude se jednat o první Hry všestrannosti. A věří, že se tato akce stane tradicí. První pokus, který už ale kvůli pandemii nemohla zorganizovat, byl vloni připravený pro šestičlenná družstva. Nadcházející sobotní akce je určená jednotlivcům.

„Bude se konat za každého počasí, v případě deště se přesouvá do železnobrodské sokolovny. Proto mohou rodiče se svými ratolestmi určitě přijít a nemusí se deště bát. Ty menší můžou na trati doprovázet nebo si s nimi i zasportovat a motivovat je,“ řekla organizátorka. Přihlášky už pořadatelé shromažďují. Vědí, že dorazí děti z MŠ v Plavech, Maršovicích, Nové Vsi, Pěnčíně a dalších, které se už s akcemi Fit Studia Jany Boučkové setkaly a vědí, že je čeká pohyb, zábava i hezké ceny. „Budeme rádi, když se nám zájemci přihlásí předem, abychom nachystali dostatečné množství diplomů a odměn a abychom zajistili hladký průběh sportovníh