Ondřej Moravec skončil druhý, Michal Krčmář pátý a Michal Šlesingr osmý. Z výhry se radoval francouzský suverén sezony Martin Fourcade. V cíli měl minutový náskok.

Veronika Vítková
Veronika Vítková boduje! Česká biatlonistka obsadila 3. místo ve sprintu

„Super, jsem fakt spokojený. Dneska jsem si to fakt pohlídal. Na stojky jsem si věřil. Možná jsem byl trochu nervózní, ale jsem strašně rád, že se mi to povedlo. Do další sezony se mi to pomůže,“ řekl 33letý stříbrný Ondřej Moravec, jenž byl na stupních v Ruhpoldingu i v roce 2016. Borec z SKP Kornspitz Jablonec je ve Světovém poháru celkově 24. a postoupil do nedělního závodu s hromadným startem.

Pátý skončil Michal Krčmář, rodák z Vrchlabí. "Když člověk chce být ve špičce, tak musí jet na maximum a riskovat, což dneska vyšlo. Hrozně jsem chtěl být v nedělním masáku, proto jsem byl nervózní a měl delší střelbu," byl spokojen další závodník jabloneckého SKP. Po zranění kolene se v parádní formě vrátil Michal Šlesingr, osmý v pořadí. "Škoda jedné střely ve stoje, to byla jedna moje malá chybička a teď jí je velká škoda. Trať vydržela v dobrém stavu a mě se jelo tři čtvrtězávodu dobře," hodnotil navrátilec.