Na zimním stadionu se konal již 29. ročník mezinárodního turnaje Budapest Cup 2016.

Na šesti tatami se po oba soutěžní dny představilo v kategoriích U18, U13, U15, U11 tisíc čtyři sta čtyřicet šest závodníků a závodnic z devatenácti zemí. První den, v kategorii kadetů U18, byli Jablonečtí mezi závodníky ty nezkušenější.

Matyáš Sobota v úvodním kole s přehledem vyhrál. Bohužel, v druhém kole pro něho soutěž skončila, když prohrál a soupeř ho do opravných bojů nevytáhl. Jako nejmladší v této věkové kategorii nastoupila Pavla Niepelová. Pavla předvedla bojovné výkony a odnesla si tak 7.místo.

HOLKÁM NEDALA ŠANCI

Andrea Prokorátová první zápas vyhrála, v dalším kole prohrála s maďarskou závodnicí Kerekes. Ta ji posunula do opravek, kde Andrea soupeřkám nedala šanci a vyhrála všechny zápasy a obsadila 3. místo.

Poslední jabloneckou závodnicí v této věkové kategorii byla Kateřina Poláková. Katka ve všech zápasech šla zkušeně za svým cílem na tomto turnaji uspět. A odvézt si také možná co nejlepší umístění. Všechny zápasy vyhrála a dostala se do finále, kde se utkala s maďarskou závodnicí Gergácz, se kterou jen těsně prohrála. Pro Katku to znamenalo úspěšné 2.místo. V kategorii U13 se do bojů o medaile pustili Šimon Roháček, Eliška Hýřová a Krisztina Růžičková. S turnajem se ale rozloučili v úvodním kole, kde na výhru jen těsně nedosáhli a závod pro ně skončil.

PRALI SE I BENJAMÍNCI

Další klání pokračovala v kategorii U 11. V ní Judo Klub reprezentoval tým těch nejmladších.

Michal Český v prvním kole jen těsně prohrál a tím pro něj soutěž skončila. Tomáš Grega se dostal o kousek dál, když ho po prvním prohraném kole soupeř poslal do opravek. Tam i po pěkném výkonu na svého soupeře ale nestačil.

Bedřich Blažek se postupně probojoval do předních pozic tabulky a bylo vidět, že si zkušeně jde pro medaili. Ve finále chvíli zaváhal a soupeř ho hned potrestal. A tak Béďa vybojoval na tomto turnaji velice cenné 2. místo. Pak přišla na řadu ještě kategorie U15. A také v ní se jabloneckým borcům moc nedařilo.

DALI SI PRVNÍ KOLO

Barbora Škaloudová, Semih Pehlivan a Josef Trojan se se soutěží rozloučili v prvním kole. Šimon Roháček první vyhrál, ale v dalším kole na soupeře už nestačil.

Pavla Niepelová první zápas s přehledem vyhrála, ale v dalším zápase prohrála. A i když ji soupeřka vytáhla do dalších bojů, tak po dalším vítězství, ale také i po další prohře se do čela tabulky nedostala.

JEŠTĚ SI DALI CAMP

Všichni se ještě zúčastnili tréninkového campu, na kterém si mohli vyzkoušet, jak jim to jde nanečisto v tak velké konkurenci.

Turnaj v Budapešti byl pro Jablonecké další vekou zkušeností. Medailistům patří gratulace a ostatním poděkování za reprezentaci.