Organizací Mistrovství pověřil Český atletický svaz atletický oddíl TJ LIAZ Jablonec, pro kterého je to již pátá velká akce v průběhu jednoho měsíce. Na přípravě začal pracovat organizační výbor, který má osm členů, již od začátku letošního roku. Bohaté zkušenosti budou chtít pořadatelé uplatnit i letos. Proto navážou na zajištění novinek, které jsou již nezbytné při pořádání velkých atletických závodů.

V průběhu bude fungovat obrazová stěna, na které uvidí diváci průběh jednotlivých závodů. Součástí bude také podbarvení hudbou, které vytváří dobré podmínky závodníkům k nejlepším výkonům. Největší novinkou bude soutěž v hodu kladivem, která se uskuteční na nově vybudovaném vrhačském sektoru v Srnčím dole.

Nová vrhačská klec a celé zázemí areálu vytvoří tak závodníkům skvělé podmínky pro tuto disciplínu. Stadion bude po všech stránkách dobře připravený. Nebude chybět květinová výzdoba, světelné tabule s výsledky, stany na ploše v případě špatného počasí a veškeré vybavení u všech disciplín. Pro vítěze jsou připravené pěkné medaile a vítězové k tomu dostanou ještě květinu a trička.

Volejbal. Ilustrační foto.
Sportovní servis: Kam vyrazit o víkendu na Jablonecku za sportem

Mistrovství zahájí v sobotu ve 13 hodin primátor Jablonce Petr Beitl a náměstek hejtmana Libereckého kraje Petr Tulpa. Na úvod zazní živě státní hymna. Jeden ze stánků v prostoru stadionu bude propagovat akci „Jsem atlet“, ve které se dozvědí mladí zájemci o atletiku řadu informací a dostanou pěkné suvenýry. Druhý bude mít firma Nike a produkty si budou moci zájemci zakoupit
Zástupci Jablonce chtějí navázat na úspěch z minulého roku, kdy získali pět zlatých medailí.

Technický delegát Josef Šoba ze Znojma potvrdil dle přihlášek účast osmi žákyň a šesti žáků. Největší aspirantkou na zlato je Adéla Novotná, která má na programu běh na 60m a 150 metrů. V obou disciplínách vytvořila letos české rekordy a její ambice na zisk dvou medailí jsou vysoké. Ve hře o zlato jsou také štafety v bězích na 4x60m a 4x300m, tam bude záležet zda její kolegyně budou zdravé.

O další zisk medailí se pokusí Vendula Štanclová v běhu na 200m překážek. V průběžných tabulkách figuruje na třetím místě. Na čtvrtých místech jsou také Františka Rappová ve skoku dalekém a chodkyně Trunečková Viktorie, se kterou budou na startu Denisa Jégrová v tabulkách pátá a trojici chodkyň doplňuje Kateřina Svárovská. Na pátém místě figuruje ještě kladivářka Viktorie Maršíková. Šesté pozice mají ve svých disciplínách Františka Rappová v běhu na 60m a Vendula Štanclová na 100mpřekážek. V tyči uvidíme ještě Hristianu Atanasovou.

Ilustrační foto
Ani pod Ralskem Desná body nevykutala

V kategorii žáků bude reprezentovat TJ LIAZ Jablonec pět žáků. Největším favoritem na vítězství je tyčkař Jáchym Štancl, který vede průběžné tabulky skvělým výkonem 410, startovat bude také jeho kolega Karel Velička čtvrtý v tabulkách. Jáchym je ještě přihlášený v běhu na 200m překážek. V dálce Tomáš Osoba, sedmý svým výkonem, se pokusí vybojovat finále. Trojí zastoupení budou mít chodci v závodě na 3000m: Vojtěch Segeš, Max Psotiak a Ondřej Mataj.

Závody začínají v sobotu v 11,30 soutěží v kladivu žáků v Srnčím dole a na stadionu začíná první disciplína ve 13,15. Finále 60m žákyň je na programu v 15,15 hodin a štafety 4x60m se postaví na start na závěr prvního dne v 18,05. V neděli se začíná kladivem žákyň v 9 hodin a na stadionu pokračují soutěže od 10, 30. Finále závodu na 150 žákyň je na programu ve 12,35. Závěrečná štafeta 4x300m ve 13,30 zakončí celé Mistrovství.