Exhibice a galavečer Noc slovanských bojovníků vypukne v sobotu 10. června ve Slunečních lázních na jablonecké přehradě.

CO ŘÍKÁ HISTORIE?

Autorem myšlenky představit „na Slunkách" zajímavý sportovní a kulturní program je Pavel Ševčík a skupina jeho přátel. „Už několik let sledujeme život kolem sebe a přemýšlíme, co s ním udělat, jak ho zlepšit. Není nám jedno, jak žijeme. A proto chceme pozvat lidi na akci, kde uvidí mnoho zajímavého a uvědomí si, že jsou Slované," vysvětlil původní myšlenku hlavní organizátor.
Na Slunkách mohou návštěvníci sobotního programu od 9 hodin vidět prezentaci Českého červeného kříže, vodní záchranné služby, airsoftu, vystoupení šermířské skupiny a na vodní plochu vyjedou také dračí lodě. „Už víme, že přijedou návštěvníci z celé republiky. Proto jsme nezapomněli na program jak pro dospělé, tak pro děti. A pro ty, které zajímají naše kořeny, je připravená i zajímavá přednáška Jana Mináře o Slovanech nyní a dříve," prozradil podrobnosti k programu Pavel Ševčík.

LÁKADLEM BUDE RING

Připomenul také, že celý den si i děti. Čekají na ně kreativní dílny, výtvarný ateliér, ale také třeba střelba ze vzduchovky pod dohledem profesionálních trenérů a pro odvážné i zápas v ringu. „Vyzkoušejí si šerm a také box. A na večer jsme připravili dvanáct zápasů, z nichž polovina bude MMA a druhá budou boxerské zápasy. To bude spíše lákadlo pro tatínky, pro dospělé. Ring bude zastřešený, prát se budou přihlášení za každého počasí. V ringu se představí místní borci, amatéři, kteří se bojovým sportům věnují. Pro ty jsme našli adekvátní soupeře. Pro některé z nich to bude třeba jejich první zápas," uvedl k programu v ringu Pavel Ševčík, který je také trenérem boxu.

KDO SE VEČER POPERE?

Do ringu nastoupí Petr Kunc, Jiří Šponar, Karel Link, Zdeněk Lank, z profesionálních zápasníků se představí Georgij Fibich, Petr PÍNO Ondruš, Ivan Ivanka, Jakub Ibl, Rudolf Hlešic, Jiří Kletečka a další.
Z jabloneckých neprofesionálů bude zápasit také Ladislav Kopal. „Nastoupím v ringu jako amatér. Dělám MMA, smíšené bojové umění. Bude to vlastně taková profesionální příprava na poloamatérský zápas. A celkově to bude v sobotu taková zajímavá, zvláštní událost, založená na místních borcích a nadšencích tohoto sportu. Určitě všechny ale čeká pěkný galavečer. Budeme nastupovat na písničky jako profesionálové. A pro mne to bude první zápas," řekl ke galavečeru Ladislav Kopal. Jak potvrdil Pavel Ševčík, zápasy půjdu všichni borci naplno, pod dohledem rozhodčího. A profesionálové předvedou opravdovou show.

PŘEDÁVÁ ZKUŠENOSTI

Organizátor akce, Pavel Ševčík, se věnuje boxu, kick boxu, trénuje profesionály a amatéry, muže, ženy i mládež a předává jim zkušenosti ze svojí aktivní sportovní kariéry. „Věřím, že pro místní zápasníky, kteří si vyzkouší zápas v ringu, to bude zajímavá zkušenost," přeje si pořadatel a věří, že akce se bude líbit a že si návštěvníci užijí jak sportovní, tak kulturní program