„Je zařazený do mezinárodních závodů kategorie C1, tedy po olympijských hrách, mistrovství světa a světovém poháru je to další nejvýznamnější soutěž. Závodníci získávají body do mezinárodního žebříčku, pro start na olympiádě a na mistrovství světa,“ informoval hlavní pořadatel Miloslav Hollósi z KC Kooperativa Jablonec.

V Jablonci nebudou chybět nejlepší závodníci z Polska, Maďarska, Německa, Rakouska, Slovenska a dalších zemí. „V nedělním závodě se na start postaví také Jaroslav Kulhavý, olympijský vítěz. V sobotu startuje ve Vrchlabí a potom se přesune na Bedřichov na nedělní závod cross country, který začíná v 15,30 hodin,“ připomenul největší lákadlo této akce Miloslav Hollósi.

JEDE I HONZA NESVADBA

Program bude ale nabitý po celý den. V sobotu ráno se jede nejprve mini cup pro děti od 2 do 11 let, od 11,30 hodin následuje kategorie eliminátor – sprint na horských kolech. „V něm se představí jablonecký Jan Nesvadba, jeden z našich nejlepších závodníků, který teď vyhrál poslední dva České poháry,“ připomenul organizátor.

MAJÍ TO NACHYSTANÉ

Pořadatel už mají s akcí několikaleté zkušenosti, takže je všechno připravené. Jen sledují předpověď počasí, která je pro zdárný průběh závodu také velmi důležitá.

Jak potvrdil Miloslav Hollósi, už jsou na organizaci zvyklí a vědí, jak všechno vyřešit a připravit ke spokojenosti závodníků.

SEZÓNA JEŠTĚ NEKONČÍ

Tím ale ještě zdaleka cyklistická sezóna nekončí. Naopak. Jablonečtí mají před sebou další významně podniky. „Odjíždíme se závodníky KC Kooperativa na Mistrovství republiky do Žďáru nad Hronom, kde budou startovat junioři, juniorky, ženy a muži. Ty nemáme, ale v ostatních kategoriích můžeme pořádně zamíchat pořadím,“ připomenul trenér Hollósi.

STÁLE SBÍRAJÍ MEDAILE

V posledním silničním závodě Českého poháru vyhrála Tereza Šviháková, a to absolutní pořadí žen a juniorek. A Nikola Bajgerová skončila v ženách druhá. „Věřím, že se dokáží prosadit i junioři. Nejlepší z nich byl teď osmý Tomáš Jakoubek. Věřím, že to, co na kole umí, také náležitě prodají,“ přeje si trenér.

V DUBU BUDE ČASOVKA

Jablonečtí pořadatelé už chystají další akci, a to mistrovství republiky žáků a kadetů na silnici, 11., 13. a 15. července se startem v Českém Dubu. „Při časovce družstev a dvojic budou startovat také junioři a muži, takže opět se sjedou elitní závodníci této kategorie,“ připomenul kouč cyklistů KC Kooperativa.

Pod jeho vedením se už mezi cyklistickou elitu probojovalo několik úspěšných závodníků KC Kooperativa SG Jablonec, například Nikola Nosková a další.