Součástí byla i vložená soutěž, pětiboj s názvem Mr. QuiX. Vítězkou se v mladší kategorii stala Hana Vítková a mezi staršími se radoval Filip Samec.

Nejprve trénovali

První den cyklistického víkendu patřil především tréninkům a testování tratí. Závodníci si nejprve prověřili své dovednosti na okruhu dlouhém 2,4 kilometru. Během nedělního závodu pak tuto trasu ti nejstarší absolvovali dokonce čtyřikrát. A jelikož nedělní závod připadl na Den otců, byl Bikeclinic Cup pro rodiče ideální možností, strávit s dětmi hezký den.

Jezdili i skákali

Pro všechny dětské účastníky byl kromě samotných cyklistických závodů připravený, jako již tradičně, také zajímavý doprovodný program. Mohli skákat na trampolínách nebo ve skákacím hradu a nebo také navštívit výtvarný stan občanského sdružení Kazimírka. O další kreativní zábavu se postaral Domov dětí a mládeže Vikýř, který připravil pro návštěvníky Bikeclinic Cupu také dílnu, ve které si mohly děti vyrobit vlastního kolo z dřevotřísky.

Příště jedou na jih

Závod Bikeclinic Cup v Jablonci přilákal opět velký počet závodníků i diváků. Na start závodu se v Břízkách postavilo víc jak tisíc jezdců. Další pokračování závodů Bikeclinic Cup 2015 mají pořadatelé v plánu 2. srpna v jihočeském Táboře. Tam se závod uskuteční ve slavném cyklokrosovém areálu, kde se pravidelně konají prestižní světové cyklistické závody.

Jakube, zaber!

Jedna z organizátorek, Hana Součková, měla nejen plné ruce práce kolem organizace závodu, ale také fandila svému synovi, který mezi malými cyklisty nechyběl. „Jakube, super, pojď broučku, už máš jen jedno kolo, zaber, zkus to udržet," tak podporovala svého syna, který bojoval mezi nejlepšími ve své kategorii. „Trať je náročná, děti potřebují motivaci a potřebují vědět, že rodiče je podporují, že je vidí a že vlastně jedou pro ně," vysvětlila maminka. A prozradila i další zajímavosti o Bikeclinic Cupu 2015.

Nejlepší jsou vidět

Pořadatelé připravili pro děti, které jsou právě v seriálu závodů na prvních místech, také speciální dresy. „Děti sbírají body. Ty, které aktuálně vedou, mají na každý závod propůjčený lídrovský dres. Tady v Jablonci startují děvčata v červených a kluci v tyrkysových dresech. Na konci celého seriálu tento dres získá absolutní vítěz. Jinak každé dítě dostává vždy medaili a drobné dárky. První tři ještě ceny a úplně nejlepší také pohár," uvedla Hana Součková, členka organizačního Bikeclinic junior teamu.