Již tradičně se ho zúčastnili házenkáři ze spřáteleného města Neugablonz a tentokrát se podařilo zajistit ještě další německé mužstvo z Neugersdorfu.

V průběhu turnaje se hrálo také přátelské utkání žen Kaufbeuren/Neugablonz a Turnova. „Turnaj měl velmi dobrou sportovní úroveň, protože se jedná o výkonnostně vyrovnané týmy, avšak každé mužstvo má jiný charakter hry. A tak je turnaj tou nejlepší přípravou na sezonu," potvrdil jeden z pořadatelů a jabloneckých hráčů David Ziebiker.

Vítězem turnaje se stal tentokrát jablonecký tým, který v obou utkáních dokázal vyhrát. Sestava nebyla kompletní a v týmu nastoupili čtyři dorostenci. Proto je i toto těsné vítězství úspěchem. Přátelská utkání žen skončila dvojím vítězstvím „domácích" Turnovaček 15:6 a 18:12. Také ženská házená byla pro fanoušky zážitkem. Ti při všech utkáních vytvořili správnou sportovní atmosféru.

Součástí turnaje a celého víkendu není jen sport, ale i společenské a kulturní vyžití.

Mají i jiný program

Jablonečtí házenkáři připravili program pro účastníky turnaje, který začal již v pátek. A provázeli je pak celým víkendem v Jablonci i v okolí. „Musíme poděkovat Radkovi Daníčkovi, který zařizuje veškeré organizační záležitosti ze strany německého klubu, nejen pro házenkářské akce, ale i pro jiné sportovní akce v Jablonci. Dále pak všem sponzorům a spolupracovníkům, kteří nám pomohli tuto akci zorganizovat. Největším podporovatelem akce je Město Jablonec nad Nisou. Bez jeho přispění bychom takový mezinárodní turnaj a přátelská setkání nemohli uspořádat," připomenul David Ziebiker.