„Pár bezesných nocí jsem měl. Škoda to byla hlavně o Vánocích, jak pro lyžaře, tak i proto, že vánoční tržby představují tak dvacet procent celkových. A ty už nedohoníte," uvedl majitel.

Od 6. ledna ale Filip jezdí. Nabízí rodinný areál s jedním kotvovým vlekem a jednou pomou. V těchto dnech, jak uvedl majitel, bude v provozu zatím jen kotva. Lyžování na svahu odstartuje v 8.30 a končí ve 20 hodin. „Pro letošní sezónu máme posílený zasněžovací systém o nový kanón a zasněžovací tyč. Pro návštěvníky jsme připravili navíc ještě jednu úschovnu se sušáky. Tam si mohou nechávat lyžařské vybavení třeba skupiny ubytované v okolí. Nemusejí si je brát na ubytovnu, do rána jim u nás tak věci uschnou. Ve třech úschovnách máme tak kapacitu pro vybavení stovky lyžařů," připomenul novinky Jan Kohoutek. V areálu Filipa si dobře zalyžují jak jednotlivci, tak rodiny s dětmi i skupiny. Nechybí ani lyžařská škola, kterou vedou certifikovaní instruktoři. Parkování zdarma je k dispozici doslova pár metrů od vleku a samozřejmostí je občerstvení a také půjčovna sportovního vybavení.

A jaké je přání majitele vleku Jana Kohoutka do nového roku? „Hlavně ať neprší. Přál bych si v noci teploty kolem mínus pěti stupňů, sněžení a sluníčko aspoň tři týdny v kuse. Ale ne zase extrémní zimy, jako bývaly, třeba pod mínus dvacet stupňů. To vydrží lyžař na sjezdovce jen dvě tři hodiny a už spěchá do tepla penzionu," prozradil svoje přání majitel vleku a připomenul, že samozřejmostí na sjezdovce jsou ochranné matrace, sítě na sloupech i před zasněžovací technikou.