Velkou výzvou pro letošní sezónu je obhajoba získaných mistrovských titulu Ondřeje Zeleného a samozřejmě boj o co nejlepší umístění na závodech v ČR i v zahraničí.

ZAČALO TO OBLEČENÍM

Počátky týmu sahají do roku 2005. „Jiří Výbora oddíl, jehož posláním bylo testování sportovního oblečení jablonecké značky ELEVEN sportswear. V roce 2013 pak tým změnil do současné podoby, která přinesla velký posun,“ informoval za tým Aleš Verba.

V předposledním kole jsem zaútočil, a to druhé místo jsem vybojoval právě já. Se závodem jsem maximálně spokojený,“ řekl Ondřej Zelený.
Ondra Zelený obhájil mistrovský titul v cyklokrosu

PAK UŽ SBÍRAL TITULY

V roce 2017 se závodníci týmu objevili na startu více než 110 závodů včetně několika zahraničních. Mezi největší úspěchy patřila obhajoba titulu mistra republiky Ondřeje Zeleného v XC eliminatoru a cyklokrosu, ke kterým přidal ještě druhé místo z mistrovství světa v cyklokrosu v belgickém Molu, to všechno v kategorii masters. „Ondřej Zelený také zvítězil v celkovém pořadí své kategorie Českého poháru v XC, XCE a cyklokrosu díky šestnácti prvním místům v jednotlivých závodech,“ doplnil další informace o úspěšném závodníkovi Aleš Verba.

PŘIDALA SE NIKOLA

V kategorii žen tým posílil o Nikolu Bajgerovou, která získala dvě druhá místa v Českém poháru silničních závodů Elite. Další úspěchy sbíral tým Eleven Mercedes Mitas v regionálních i zahraničních závodech na poli horských kol, silnice i triatlonu. V jednotlivých kategoriích vybojoval přes padesát pódiových umístění. V sekci handicapovaných jezdců se dařilo Ladě Ekrtové, Marku Moflárovi i Miroslavu Škrlíkovi.

Jablonecký cyklista Ondra Zelený zvládl další důležitý závod v Brně.
ROZHOVOR: Ondra Zelený obhájil mistrovský titul

BOJUJE DOMA I VENKU

V letošní sezóně pokračuje Ondřej Zelený svým suverénním tažením Českým pohárem XCO. Čeká ho kompletní pohár horských kol XCO a také zahraniční závody v podobě mistrovství Evropy a světa v cyklokrosu masters. „Zbytek týmu se soustředí na regionální závody po celé republice. Kromě horských kol se zaměruje také na duatlon a triatlon včetně nejnáročnějších závodů Ironman,“ informoval Aleš Verba.

JSOU TO PRAVÍ SRDCAŘI

Kromě přímo podporovaných závodníků se tým Eleven Mercedes Mitas skládá i z početné základny více než 120 Open Member členů z celé republiky. To jsou opravdoví srdcaři, pro které je cyklistika především koníčkem, ale chtějí reprezentovat barvy cyklistického týmu. „Celá členská základna slouží k testování oblečení a novinek Eleven sportswear i produktů týmových partnerů.

Ondra Zelený jede na MS v Belgii
Jablonecký Ondra Zelený jede MS v Belgii

PŘIDEJTE SE K TÝMU

Členem Open Member teamu se může stát každý, kdo má chuť závodit na kole v týmových barvách. Získá kromě týmové příslušnosti i mnoho výhod a nabídek. Více informací naleznete na týmovém webu eleventestteam.cz.