Jablonec n. N. – Další vydařené starty má za sebou cyklokrosařka Pavla Havlíková z celku KC Kooperarita Jablonec n.N..
PATŘÍ K NEJLEPŠÍM
Zcela přesvědčivě vyhrála druhý díl nejprestižnějšího domácího seriálu TOI TOI Cup v Mladé Boleslavi. A hned na to obsadila Pavla Havlíková v nejsilnější světové konkurenci v Ronse v Belgii čtvrté místo.
V Mladé Boleslavi již nestartovala vítězka z Tábora Karla Štěpánová, a tak měla Pavla Havlíková cestu k prvenství trochu usnadněnou. Stejně jako v Táboře šla bleskově do vedení a v dalším závodě se na ni soupeřky dívaly jen zezadu.
JELA ZASE PERFEKTNĚ
„Bylo teplo, ale závod se vyvíjel jako ten předcházející. Od startu až do cíle jsem si hlídala pozice za mnou. Jela jsem své tempo a udržovala náskok. Ani jsem nemusela jet naplno, což se mi hodilo, protože hned po závodě jsem se přesouvala do Belgie," okomentovala start v Mladé Boleslavi jablonecká závodnice.
STÁLE JELA SE ŠPIČKOU
V úvodním dílu seriálu DVD Trofee, který je nástupcem seriálu BBank Post Trofee, vybojovala Pavla Havlíková výborné čtvrté místo. Závod ovládla úřadující mistryně světa Thalita de Jongová z Nizozemí.
BOJOVALA O MEDAILI
„Byl to krásný závod, na hodně rychlém a na suchém okruhu. Celý závod byl ovlivněný technickými problémy. Jeden jsem měla i já. De Jongová za to vzala hned od startu a byla pryč a za ní se odehrával souboj sedmi závodnic o další místa. V polovině se to vykrystalizovalo, o stupně vítězů jsme bojovaly tři. Bohužel, jsem skončila až za domácí Sanne Cantovou a Sophie de Boerovou z Nizozemí," řekla Pavla Havlíková, která má před sebou ještě další starty, sezóna zatím nekončí.
Mladá Boleslav:
1. Havlíková (KC Kooperativa Jablonec n. N.) 42:48, 2. Czeczinkarová (Sram Mitas Trek) +20, 3. Heiglová (Rak.) +45, 4. Mikulášková (ČEZ Cyklo Team Tábor) +1:18, 5. Kuntová (Expres CZ – Merida Team Kolín) +1:32, 6. Keseg-Števková (SR) +1:41.
Pořadí po dvou závodech:
1. Havlíková 59, 2. Czeczinkarová 56, 3. Kuntová 51, 4. Keseg-Števková 51, 5. Mikulášková 50, 6. Heiglová 49. Havlíková dojela v Ronse čtvrtá
Ronse:
1 de Jongová (Niz.) 44:39, 2. Cantová (Belg.) +22, 3 de Boerová (Niz.) +25, 4. Havlíková (ČR) +29, 5. Brandová Niz.) +36, 6. Verschuerenová (Belg.) +36. (db)