Tak takového policistu jen tak někde nemají. Nadpraporčík Jiří Havránek je totiž několikanásobným mistrem světa i Evropy v kickboxu.„Mnozí z nás ani doposud netušili, jakého mistra ve svých řadách jablonecká policie má," přiblížila policejní krajská mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Jiří Havránek je v současné době trojnásobným Mistrem světa, stejný počet titulů má na svém kontě i z Mistrovství Evropy. Třetí vítězství přivezl v listopadu ze šampionátu, které se letos konalo v Rakousku. Jaký je největší zážitek? „Možnost slyšet českou národní hymnu," vysvětluje mistr bez známky sarkasmu.

Výčet úspěchů jabloneckého policisty tímto ale zdaleka nekončí. Obsadil i 3. místo v Mistrovství ČR v klasickém boxu, kde je velmi obtížné prosadit se člověku, který se tomuto sportu nevěnuje odmalička a od kickboxu je odlišný.

Mezi jeho další úspěchy lze počítat i to, že byl v roce 2007 a v roce 2008 vyhlášen nejlepším bojovníkem ze všech bojových umění Českou unií bojových umění. V roce 2012 se nominoval na Mistrovství světa do USA Orlando Florida, kde vybojoval 3. místo v disciplíně K- 1. V červnu roku 2013 vybojoval v Litoměřicích profesionální titul v disciplíně lowkick (boxerské ruce, kopy na celé tělo, ale nesmí se kopat koleny).

A nakonec nelze nezmínit i to, že se umístil dvakrát na 4. místě a jednou na 8. místě v anketě Deníku Sportovec Jablonecka.

„Což je také velký úspěch, když vezmeme v patrnost, že ankety se účastní i mnoho profesionálních velice známých sportovců," doplnila Vladimíra Šrýtrová.