Obě družstva začala utkání s velkým respektem a důrazem na perfektní obranu. Výsledkem bylo, že až do páté minuty byl stav 0:0. Poté dvěma brankami odskočili domácí. Hosté vstřelili první branky až v minutě deváté a vyrovnávali na 2:2. Až do osmnácté minuty byli aktivnější domácí, když vedli o jednu až dvě branky do stavu 7:5. Následně Pragováci otočili na 7:9. Kolínští ještě stačili vyrovnat, ale do přestávky šli Pragováci s náskokem jedné branky 9:10.

Začátek druhého poločasu byl jakoby kopií úvodu utkání. Planá snaha Pragováků o navýšení náskoku a naopak snadné otočení průběžného skóre pro domácí. To naštěstí netrvalo dlouho. Několik super zákroků gólmana hostí Kysely dalo možnost jeho spoluhráčům k rychlým protiútokům. Přesto, že ne každý byl proměněn, tak náskok ve prospěch hostí pomalu, ale jistě narůstal. Spolu s tím se zvyšovala nervozita domácích, kteří uspěchávali střelbu, což Pragovákům umožnilo vést deset minut před koncem již 15:18 a v padesáté páté minutě 16:20. To již bylo prakticky o výsledku rozhodnuto. Jablonečtí si zkušeně pohlídali výsledek, ale přesto se v posledních čtyřech minutách strhla přestřelka, ve které domácí alespoň korigovali na přijatelných 19:22.

Pragováci tak doslova vybojovali velmi cenné body a úspěšně vykročili do nové sezony. Stalo se tak po výkonu, za který jako celek zaslouží uznání, byť se ne všem dařilo podle představ. Že jsou opět konsolidovaným týmem, budou moci potvrdit hned příští týden, kdy hostí na domácí palubovce pražskou Slavii.

„Řeknu to stručně. Po nevydařeném pohárovém duelu, jsem měl z tohoto utkání nemalé obavy. Přistoupil jsem i na určitý risk, že jsem bez předchozího sehrání s týmem zařadil do základní sestavy Januse. Spoluhráči jej však přijali bez jakýchkoliv problémů a on beze zbytku splnil, co jsem od něho očekával a proč jsem ho do týmu povolal. Pro konečný výsledek bylo vedle výkonu gólmana Kysely rozhodující, že se podařilo Melounovi a Novotnému uhlídat špílmachry soupeře, Sauera a Prachaře, totéž nelze říci o bránění Součka na pravém křídle, který nám tradičně dělal největší problémy a dokázal se prosadit proti komukoli, kdo ho bránil," hodnotí utkání trenér Jablonce František Dědeček.

„Celkově chci všem, kdo k utkání nastoupili, poděkovat za odvedený týmový výkon. Dnes totiž nehráli jenom ti, co byli zrovna na place, ale i celá lavička a to je třeba ocenit," dodal kouč Pragováků.

HC Kolín - ELP Jablonec 19:22 (9:10)

Sestava a branky ELP: Kysela, Hlinka - Janus 6, Hána, Novotný a Svoboda po 4, Šatava 2, O. Heinl a Meloun po 1, Albani, Matek a Patočka. Sedmičky: 5 (4) - 3 (2), vyloučení 2 - 3. Rozhodčí: Semerád, Vlk.