Pragováci měli fantastické vstupy do obou poločasů, které ovšem v obou případech negovali taktickými i technickými chybami v jejich závěrech. V úvodu prvního poločasu vedli 0:3 a po deseti minutách 3:6 a ve dvacáté ještě 6:9, aby po vystřídání základní sestavy, dvě minuty před přestávkou, prohrávali 11:9.

Stačili sice ještě vyrovnat, ale domácí čtyři sekundy před závěrečným signálem získali přestávkové vedení 12:11. Otestovali tak, jak lze na hosty vyzrát.

Pragováci se z toho příliš nepoučili, byť se druhý poločas pro ně vyvíjel ještě lépe. Hosté během dvou minut otočili na 12:13. V desáté minutě vedli již 13:17 a v polovině druhé části hry dokonce 16:21. Tím donutili domácí k time outu, po kterém začali Slávisté odpovědněji a s větším nasazením.

V té době již v hostující brance nahradil skvěle chytajícího Hlinku Kysela a byť se ze všech sil snažil, začalo mu „to tam padat". Ovšem nejen po jeho chybách, ale také po nedůslednostech v bránění a neproměňování i nejvyloženějších střeleckých příležitostí Pragováků. Tím se jejich náskok zmenšoval, až domácí tři minuty před koncem poprvé otočili průběžné skóre na 26:25.

Jablonečtí sice vzápětí vyrovnali, ale rozhodčí je poslali do pěti. I v oslabení šli Pragováci ještě jednou do vedení po krásné individuální akci Žáka. To se hrála již poslední minuta a Slávistům se podařilo vyrovnat a po výhozu zbývalo do konce patnáct sekund. Za této situace zazmatkoval do té doby tradičně jeden z nejlepších hráčů hostí Heinl a vyslal na domácí branku projektil, který domácí obrana zblokovala, a z protiútoku zaznamenal zlatý slávistický gól Poříz.

Pragováci si tak ze Slávie, podle tradice, neodvezli ani ten jediný bodík za remízu, která by utkání asi skutečně slušela. Slávia si naproti tomu, dvě sekundy před koncem utkání, uchovala naději na udržení ve II. lize.

Pragováci bohužel opět prohráli těsně se soupeřem, který to víc potřeboval, šel za vítězstvím v závěru s větším nasazení a zkušeností. Jablonečtí nastoupili v základní sestavě, která dokud hrála kompletní, tak Slávii bez problémů přehrávala. Na lavičce se však tentokrát nenašel nikdo, kdo by dokázal plnohodnotně nahradit kohokoli ze zmíněné základní sestavy. Především jim chyběl dirigent v podobě Franty Dědečka ml. To byl základní rozdíl proti domácím, kteří točili více hráčů bez změny úrovně hry a měli skvělého tvůrce ve Faycala Chahima.

Tentokrát však těm, kdo v jabloneckém dresu nastoupili, lze jen těžko něco vytknout. Hrálo se kvalitní utkání, ve kterém zkrátka každý odvedl, na co měl. Trenér Dědeček, přes viditelné zklamání, se tentokrát snažil na hře svých svěřenců najít pozitiva a tak pochválil ze velmi dobrý výkon Hlinku, Žáka, Heinla i Mrklase a zejména Hánu, o kterém prohlásil, že se stává lídrem týmu a roste od utkání k utkání.

Slavia Praha - ELP Jablonec 28:27 (12:11)

Sestava a branky ELP: Hlinka, Kysela - Hána 7, M. Heinl a Mrklas po 6, Žák 4, Novotný a Meloun po 2, Nehasil, Janeček, Trejbal, Šatava, Albani a Matek. Sedmičky: SLA 5 (3) - ELP 0, vyloučení 2 - 4. Rozhodčí: Kábrt a Vaněček.