Jizerky se zase ocitnou ve světle čelovek a měsíce. Takový bude letošní ČEZ Bedřichovský Night Light Marathon, který se koná 30. prosince za svitu měsíce a zahájí největší seriál v běhu na lyžích SkiTour. Běžci na lyžích s čelovkami startují tento jedinečný závod na bedřichovském stadionu, tedy v místě, kde se jezdí také legendární ČEZ Jizerská padesátka.

JEŠTĚ ZAPLATÍTE MÍŇ

„Pojďte si užít běžeckou romantiku s čelovkami a za svitu měsíce," uvedla Pavlína Běhounková, tisková mluvčí pořadatelské společnosti Raul. Pořadatelé připomínají, že až do 18. prosince mají závodníci startovné za zvýhodněnou cenu a registrovat se mohou na na webových stránkách www: ski-tour.cz.

BEDŘICHOV JE PRVNÍ

Už 30. prosince budou mít účastníci poprvé v letošní zimě možnost zazávodit si v běhu na lyžích s čelovkami. „V Jizerských horách leží aktuálně několik desítek centimetrů sněhu, takže mohou už nyní trénovat," vzkazují pořadatelé.

První závod 10. ročníku seriálu SkiTour, Bedřichovský Night Light Marathon, se jede, na rozdíl od ostatních závodů, večer a všichni závodníci absolvují závod s čelovkou. „V Bedřichově tak bude opět panovat skvělá atmosféra, kdy právě tma a světýlka dodávají prostředí kolem romantický nádech," připomněla atmosféru Pavlína Běhounková. ČEZ Bedřichovský Night Light Maraton nabízí dvě trasy, delší na pětatřicet kilometrů, se skládá ze dvou okruhů. Ta kratší měří polovic a běží se v jednom okruhu.

PROGRAM BUDE NABITÝ

Start je pro obě tratě v devatenáct hodin. Součástí programu budou také dětské závody pro nejmenší a bohatý podvečerní program.

Na závodníky čeká špičkový servis, na stadionu v Bedřichově vyhřívaná šatna Volkswagen Crafter a úschovna oblečení a lyží. Pro ty, kteří si chtějí nechat svoje lyže profesionálně namazat, bude připravený i mazací servis. Samozřejmostí je občerstvení na trati i v cíli.

Na každého účastníka čeká v cíli křišťálová medaile a stáhnout si může zdarma také diplom a osobní fotografie ze závodu. Registrace na všechny závody SkiTour je možná už nyní na webu www.ski-tour.cz nebo na prodejnách Hervis Sports v ČR s 25% zvýhodněním.