Sejdou se šestkrát

Hlavní rozhodčí Jana Halasová informovala, že se jednalo o bodovací celorepublikový turnaj mládeže ročníků 2003, 2004 a mladší. „V sobotu hráli své zápasy mladší žáci a žákyně. Žáků nastoupilo sto čtyři a žákyň čtyřicet sedm. Další den se pak ke stolům postavili nejmladší, padesát dva žáků a třicet jedna žákyň. Hráči a hráčky sbírají po celý rok body na pěti dalších takových podobných turnajích. Dohromady jich absolvují šest. A podle výsledků se pak v závěru sezóny zrodí celorepublikový žebříček," dodala rozhodčí Jana Halasová.

Hala jim vyhovovala

Tento turnaj měl svoje místo konání určené právě do jablonecké haly, která nabízí výborné podmínky pro to, aby pořadatelé ze Stolního klubu sportovního tenisu v Liberci mohli využít celou palubovku pro rozestavění stolů. A to se určitě líbilo také divákům, kteří tak měli z ochozů přehled o veškerém dění na ploše. Účastníci turnaje hráli na tři vítězné sety, ty většinou končily rozdílem dvou bodů. Zápasy trvaly přibližně od tří do deseti minut, podle výkonnosti hráčů. „Turnaj se pořadatelům povedl, účastníci chválili místo konání a výbornou organizaci," pochválil průběh akce stolních tenistů také Petr Sudek, předseda jabloneckého oddílu stolního tenisu TJ Bižuterie. Hlavní rozhodčí ještě potvrdila, že nemusela řešit žádné problémy, co se týče průběhu zápasů a ani úrazy. I ty mohou také někdy tak velkou akci provázet.

V březnu hraje elita

Příští měsíc se bude konat další v jablonecké hale mistrovství republiky dospělých. A tak bylo třeba halu i z tohoto důvodu otestovat. „Do Jablonce se sjedou špičky stolního tenisu, hráči první ligy a extraligy. Vstupné bude zdarma," připomenul Petr Sudek, z jabloneckého oddílu. A jeho členové společně s kolegy z Liberce budou mít organizaci velkého setkání nejlepších stolních tenistů na starosti.