„Také v druhém zápase s týmem Blanska skončilo vítězství na naší straně výsledkem 7:6. Do deváté směny jsme šli s vedením 6:4. Soupeř ale překvapil a srovnal na 6:6. A tak se hrála extra desátá směna," okomentoval druhý víkendový zápas baseballového týmu BC Blesk na domácím hřišti Petr Roubíček, člen klubu. I když se už druhý zápas dohrával za šera, vydrželi také diváci a jablonecký tým hlasitě povzbuzovali. „Na zápasy teď vedeme dva nula, takže se těšíme na utkání v Blansku. Naše obrany byly bezchybné, měli jsme razantnější a přesnější útok," vyhodnotil situaci na hřišti Petr Roubíček.

Rozhodly doběhy

Na baseballovém hřišti ve Mšeně začal o víkendu play of Českomoravské baseballové ligy. A v něm se utkal po základní části druhý domácí BC Blesk se třetím mužstvem Olympia Blansko.

Až do poloviny osmé směny prvního utkání byl stav 0:0. Obrany soupeřů hrály téměř bez chyb a neumožnily žádný doběh ani jednomu z týmů. V dohrávce této směny došlo na dva doběhy, které byly vítězné. V deváté směně pak domácí museli už jen zadržet jeden útok soupeře. „Zápas trval dvě hodiny a devatenáct minut, patřil k těm kratším. Vyhráli jsme. Někdy se hraje i tři a půl hodiny. V baseballu neexistuje remíza, pouze v turnaji, kde se počítá hlavně s časových důvodů, vysvětlil Roubíček.

Doma se hraje líp

Měsíční přestávka na fyzičce některých hráčů byla znát. Občas scházel herní rytmus, nervozita. Střetnutí se nedají odehrát na půl plynu. Kdo zaváhá, nahrává soupeři, ke kterému se,díky vítězství, mohou další zápasy přesunout. A Jablonečtí si byli vědomí toho, že domácí prostředí je velkou výhodou. Proto se o to víc snažili, aby vyhráli. A povedlo se.

Budou nedobytní

„Jablonecké hřiště bylo až do šestého kola základní části pro soupeře vždycky nedobytným hřištěm. A my chceme tuto nedobytnost zase potvrdit. V baseballu totiž musí tým třikrát vyhrát. Jinak se situace otočí pro soupeře," zdůraznil Petr Roubíček.

V Blesku ale nehrají jen dospělí. Věnuje se mu mládež v přípravce i v žákovských kategoriích. Starší chlapci kolem patnácti let už trenéři často zařazují do B týmu, aby si zvykali na větší hřiště. Mladší hrají na menších plochách. „Loni jsme vybudovali menší hřiště. A tento týden na něm probíhá příměstský tábor, do kterého jsou přihlášené nejen děti, které hrají baseball, ale i ty, které si to chtějí zkusit. Budou mít ale ještě další program, nejen baseball," dodal Petr Roubíček.