Na rozdíl od jeho průvodce, pro kterého jízda v tandemu s postiženým byla premiérou. Na obou ale bylo znát, že to spolu zvládli výborně. A Vilda to také potvrdil.

„Jelo se mi moc hezky, vyšlo krásně počasí, v půlce závodu začalo svítit sluníčko, ale ne tak, aby mi to vadilo na oči. A také se na trati udržel nasněžený sníh, takže to bylo fajn.“

Vítěz závodu Even Northug z Norska.
ČEZ Jizerská 50 začala sprinty žen i mužů. Sprint mužů ovládl Nor Even Northug

Vilda si přijel do Jizerských hor zazávodit až z Plzně. A velmi si pochvaloval doprovod průvodce, který s ním celou trasu absolvoval. „Hodně pro mne na trati znamená, říká mi, kudy mám jet. Když bych si to musel hledat sám, trvalo by mi to strašně dlouho. Snažím se, i přes svůj handicap, hodně sportovat. A průvodce mi v tom hodně pomáhá,“ uvedl Vilda v cíli desetikilometrového závodu.

A že to nebyl jeho první závod, to také hned potvrdil. „Dělám i sjezdové lyžování, ale vyrazit si v zimě na běžky, to je pro mne veliká radost.“

Beata z Jablonce bude možná jednou vítězka J50, v sobotu dopoledne dorazila do cíle "desítky" s úsměvem a plánovala, jak se těší na tréninky, které ji čekají příští týden.
Beata jela pro svoji nemocnou sestru