Po finálové jízdě byla na Slavíkovi znát únava, protože se nevěnoval jen samotnému závodění, ale staral se také o organizaci závodu. Před finálovou jízdou měl také nepříjemný pád jeho rakouský jmenovec Hannes Slavik a musel být převezen do nemocnice. Podle zpráv od Hannese je v pořádku.

V rozhovoru však Tomáš Slavík neskrýval radost z prvenství, navíc připustil, že se mohou jablonečtí fans těšit na další megaakci, kterou by mohlo být mistrovství světa ve fourcrossu.

Obhájil jste prvenství na JBC 4X Revelations, navíc v dresu mistra světa. Takže určitě úspěšný závod.

Úspěšný závod rozhodně. Bylo tam ale u mě spousta technických problémů. Na wallridu jsem propálil zadní kolo, na posledním dopadu jsem ho urval celé. Takže jsem musel jet pro celé nové zadní kolo. To byl takový hrot.

Pak už to bylo lepší?

Pak mi všechno vycházelo, měl jsem i dobrý starty. Před finále mě trochu rozhodil pád Hannese Slavika. Spadl tak hnusně, že to je věc, kterou člověk nechce před finále vidět. Nebyl to úplně příjemný pocit, tak doufáme, že je v pořádku a bude všechno v pohodě. První místo je pro mě pecka a užívám si to.

Co říkáte na diváckou kulisu?

Myslím si, že úplná pecka. Dostat na kopec tolik tisíc lidí, tak to není žádná sranda. Je za tím spousta ne hodin, ale dní a měsíců organizačních příprav. Tohle je super satisfakce, když člověk vidí, jak si to všichni užívají, baví se a fandí. Je to skvělý?

Můžou se fanoušci fourcrossu těšit na třetí ročník JBC 4X Revelations?

Máme v kapse připravenou ještě jednu záležitost, která by mohla tuhle akci posunout ještě do dalšího levelu. To si ale zatím nechávám pro sebe (usměje se).

Ani to nechcete trochu naznačit?

Je už jen jeden level, který je výš než Světový pohár. Takže uvidíme, co by mohlo přijít (smích).