Na Ash Field zavítal vítěz loňského ročníku 1. ligy, Sabat Praha. Před vzájemným soubojem byly oba celky stoprocentní, a tak se hrálo o první místo v tabulce. Slunečné počasí a famózní divácká kulisa byly předzvěstí dalšího dobře stráveného dne na Ash Fieldu.

Úvodnímu zápasu na domácím hřišti předcházel program, kterému vévodila biatlonistka Markéta Davidová. Společně s primátorem Petrem Beitlem úspěšně nadhodila začátek dvouzápasu.
V domácí premiéře baseballisté Blesku zvítězili

První utkání zahájili domácí skvěle, když hned prvních pět pálkařů po sobě dokázalo zaznamenat hit. Avšak ani pálky soupeřů nespaly a diváci tak mohli sledovat velmi vyrovnaný, ofenzivně laděný souboj. Na nadhazovacím kopci se za Blesk představil Lukáš Roubíček a předvedl kvalitní výkon, který však, ani v kombinaci s bohatou bodovou podporou, včetně dvou home runů v podání Jana Výbory, nestačil na vítězství. A domácí tak soupeři podlehli v nastavené desáté směně 19:15.

Druhý zápas již nepřinesl takové ofenzivní hody, a i díky tomu se odehrál v rychlejším tempu. Blesk sice v jeho průběhu na Sabat ztrácel, ale v páté směně dokázal skóre otočit a vedení si udržel až do konce sedmé směny, kdy rozhodčí zápas ukončil pro nízkou viditelnost za stavu 8:7 pro domácí.

Domácí premiéru v sobotu 28. dubna odstartuje biatlonistka Markéta Davidová. Na fotografii je posila týmu Lukáš Roubíček.
Baseballisté jabloneckého Blesku zase vyhráli

Oba týmy si tak připsaly po jedné výhře a situace v čele tabulky 1. ligy tedy zůstala beze změny. „Rozhodně jsme dnes nepředvedli takový výkon, jaký bychom si představovali a víme, že jsme měli na to dvakrát vyhrát,“ hodnotil výkon týmu Lukáš Roubíček. Další zápasy odehraje Blesk venku proti nováčkovi soutěže Hroch Brno. Na domácí půdě se znovu představí v neděli 20. května, kdy do Jablonce zavítá tým Orli Choceň.