K GMM Jablonec – Olympik Mělník 5:5

Z HRÁČŮ BYLI TRENÉŘI

Domácí mužstvo mělo zasáhnout do utkání. Kvůli nejasným problémům ohledně startů dvou debutantů Dominika Uhlíře a Ondřeje Podzimka se ale brankář Lukáš Vykoukal i kapitán Milan Bláha museli převlékat a vést tým jako hrající koučové.

Po nebojácném začátku však Jablonečtí lovili míč ze sítě jako první, když střílený pas Cabadaje uklidil do sítě Tomáš Babovák. Utkání se však GMM podařilo otočit. Nejprve využil samostatný únik ke své druhé ligové brance Tomáš Mazánek a krátce po něm skončila za hostujícím gólmanem tečovaná střela z otočky Jana Řeháčka.

DO KABIN ŠLI KLIDNĚJŠÍ

Do kabin ale přece jen odcházel spokojenější Olympik. Lví podíl na tom měl David Surmaj, jenž se postaral o vyrovnání a v samotném závěru poločasu, po chybě Jákla, překonal Vykoukala i podruhé.

Domácím se nepovedl ani začátek druhé dvacetiminutovky a hosté se zásluhou Jana Prejsy dostali do dvougólového trháku. Jenže to jen odstartovalo velkou jabloneckou smršť, která se na Mělník vrhla. Za zády brankáře Jenče hned několikrát zvonila branková konstrukce, to nejlepší ale ze strany GMM ještě mělo přijít.

DOMÁCÍ TO ROZJELI

Přibližně v polovině poločasu došlo k přečíslení zelenobílých tři na dva. Bursa ale byl nucen brejk přibrzdit a nahrát Mazánkovi do nevýhodné pozice v rohu. Už už to vypadalo, že je po šanci, jenže Mazánek ochromil defenzivu Olympiku nečekaným pasem do míst, kde hlídkoval Petr Mečíř, na jehož zakončení byl Jenč krátký. Vzápětí velmi podobnou akcí zaskočilo GMM už jistého mistra podruhé, roli přihrávajícího ale tentokrát zastal Hypius a Petr Mečíř se mohl radovat z letošního gólu číslo 49! Rázem se hrálo od nuly.

DALI SI JEŠTĚ PORADU

Necelé tři minuty před koncem svolali Lukáš Vykoukal s Milanem Bláhou hráče k týmové poradě. Jablonecký gólman po ní, podle dohody, vyhodil míč až před mělnickou svatyni, kde způsobil dostatečný zmatek Řeháček.

I díky jeho práci lízl balon hlavou Petr Mečíř, na což šokovaný gólman nedokázal zareagovat. Olympik pak vsadil všechno na power-play a pouhých šest sekund před koncem se dočkal vyrovnání. Jakub Němec vystřelil nechytatelně a dal výsledku definitivní podobu 5:5. Jablonec však předvedl jeden z nejlepších výkonů v sezóně.