Ale na druhý pokus se postup vydařil a svěřenkyně trenéra Vladimíra Kavky do republikové soutěže postoupily.

ROZHODL DUEL RIVALŮ

Rozhodlo o tom dvojutkání dvou tradičních rivalů ze severočeských soubojů, když první zápas na domácí půdě vyhrála Bižuterie s Litoměřicemi s vysokým a zaslouženým náskokem, ale v dalším museli domácí, po nevydařeném začátku, zabrat o vítězství i postup tvrdě bojovat.

Bižuterie Jablonec - Slovan Litoměřice 60 : 41 (8:6, 28:15, 44:31)

Hráček narozených v roce 2002 a mladších jablonecký oddíl nemá zrovna nadbytek. A tak se dohodl se Slovanem Varnsdorf o doplnění kádru. Bižuterie naopak pomohla k postupu varnsdorfským dorostenkám.

Na hře v první čtvrtině byla znát nesehranost družstva, a tak skončila téměř vyrovnaným stavem. Ve druhé části prvního poločasu se podařilo týmu získat převahu a rozhodující náskok. Právě k tomu, kromě jablonecké Kouřilové, pomohla střelecky i varnsdorfská děvčata. Před odvetou v Litoměřicích se zdál náskok k postupu celkem dostatečný.

Sestava a body: Kouřilová 14, Jirchářová 10, Mísařová a Spirákusová 8, T. Čmejrková a Bachmanová 6, Juricová 4, Novotná a Polachová po 2, Bendová, Haiblíková a Svátková.

Slovan Litoměřice - Bižuterie Jablonec 45 : 48 (14:0, 27:19, 40:31)

Stav po první čtvrtině byl sice překvapující, ale pro domácí zasloužený.

Hráčky Bižuterie ztratily jistotu v zakončování útočných akcí, neproměňovaly ani ty vyložené a začaly se bát o výsledek. Po prvním poločase už se děvčata zlepšila a začala ztrátu stahovat. Před čtvrtým hracím obdobím devítibodová ztráta sice dávala naději k postupu, ale ne ještě potřebou jistotu.

ZÁVĚR BYL SUVERÉNNÍ

Výkon v poslední části byl od Jabloneckých téměř suverénní (17:5) a děvčata zápas vyhrála i v odvetě, a to i když téměř po celý zápas prohrávala.

Ke střeleckému výkonu Kouřilové se tentokrát připojily Bachmanová a T. Čmejrková.

Sestava a body: Bachmanová 14, Kouřilová 8, T. Čmejrková 7, Jirchářová a Juricová 6, Spirákusová 3, Polachová a Mísařová 2, Bendová, Haiblíková, Novotná a Svátková.