A pro jablonecký tým to bylo opět se stejným výsledkem – vítězstvím.

KONEČNĚ JE PORAZILY

Nejprve si osmička statečných poradila s ještě nedávno extraligovými Pardubicemi. V dalším utkání skvělým závěrem již posílená Bižuterie přehrála loňského vítěze a jediného letošního přemožitele Sokol Pečky.

Studánka Pardubice – Bižuterie Jablonec 67 : 72 (14:14, 28:32, 45:46)

Utkání s účastníkem extraligy sehrály jablonecké hráčky pouze v osmi. Ale jejich postavení v tabulce je stavělo do role favorita.

OPORAMI BYLY SESTRY

Oporami pod oběma koši, jako tradičně, byly sestry Tereza a Týna Ješkeovy, které střelbou podporovala nejlepší střelkyně zápasu Zuzana Kučerová. Kromě úvodních minut a první čtvrtiny byla Bižuterie v mírném vedení a udržovala si ho až do zápasové koncovky. V poslední čtvrtině několikrát využily Jablonečanky rychlého přechodu do útoku a přesné střelby této výborné trojice jabloneckých hráček.

Sestava a body: Kučerová 25, T. Ješkeová 22, K. Ješkeová 17, Matulková 4, Čmejrková a Pískačová 2, Brožková a Patrmanová.

Sokol Pečky – Bižuterie 69 : 73 (12:18, 36:35, 56:49)

Posila jabloneckého týmu, Alena Klokočníková, hrála letos v repre U20 na ME  v Izraeli a  hostuje v exligové Slavii Praha.Zdroj: Deník / Březinová DagmarLoňský vítěz této prvoligové soutěže i letos patří ke špičce a je jediným družstvem, které Bižuterii porazilo. Za Pečky hrají hráčky, které prošly několika pražskými kluby, a proto jsou pro každého nebezpečným soupeřem. Ale Jablonec se posílil o pivotmanku Alenu Klokočníkovou a hostující Andreu Andělovou, které o den dříve absolvovaly také extraligu v dresu Slavie Praha. Zápas byl od počátku vyrovnaný a v poločase domácí hráčky o bodík vedly. Svůj náskok do poslední čtvrtky ještě navýšily a zhruba pět minut před o 12 bodů a už to vypadalo zle.

TRESTŇÁKY PROMĚNILY

Děvčata však potvrdila svůj pevný kolektiv a zpřesněním obrany začala ztrátu stahovat. Bohužel se pět minut před koncem zranila Klokočníková, ale na snaze o výhru to děvčatům neubralo. Po vyrovnání na 65:65 se v závěru hraje vždy s více obrannými fauly a Bižuterie měla lepší procento při proměňování trestných hodů, což rozhodlo o dalším vítězství. V této činnosti vynikla hlavně Tereza Ješkeová, která obrat řídila.

Sestava a body: T. Ješkeová 18, Kučerová 12, Klokočníková a K. Ješkeová 11, Andělová 9, Matulková 7, Čmejrková 5, Pískačová a Patrmanová