Od úterý 25. srpna do neděle 30. srpna se v Singapuru koná mistrovství světa juniorů v plavání. Český svaz plaveckých sportů poslal do malého státu v jihovýchodní Asii celkem sedm plavců, kteří vyhověli nominačním kritériím. K oporám české výpravy se řadí i jablonecká plavkyně TJ Bižuterie Tereza Grusová, která hned v úvodní dni startovala v závodě na 100 metrů znak.

V luxusním bazénu se představí během týdne 686 plavců z 88 zemí celého světa. V úterý se v rozplavbách představili naši reprezentanti pouze v disciplíně na 100 metrů znak, kde si Tomáš Franta vyplaval postup do semifinále ze 16. místa výkonem 56,13 sekund. Tomáš Ludvík obsadil celkové 32. místo časem 57,99 sekund. Nejlépe si z úvodní trojice reprezentantů vedla právě jablonecká Tereza Grusová. Zaplavala také výborný výkon, když dohmátla časem 1:01,87 a zajistila si postup do semifinále z 9. místa.

V odpoledním semifinálovém a finálovém bloku šampionátu juniorů startovali v semifinále disciplíny 100 metrů znak Tomáš Franta a Tereza Grusová. Tomáš vylepšil svůj dopolední výkon na 55,98 sekund a do finále nepostoupil. Celkově se umístil na 14. místě. Také Tereza svůj dopolední čas vylepšila, když dohmátla časem 1:01,60 minuty.

Také jí se však do finále nepodařilo probojovat a patří jí celkové 10. místo. Jablonecká závodnice měla bohužel nejhorší startovní reakci a to ji stálo postup. Navíc zaostala pouhých 18 setin za svým osobním výkonem, který je zároveň českým juniorským rekordem.

Plavkyně TJ Bižuterie má za sebou i představení na své parádní trati 200 metrů znak, kde se do finále ovšem také neprobojovala a skončila časem 2:16,36 minuty na celkovém 19. místě. Poslední šancí pro ní bude start na padesátimetrové trati, kde bude bojovat v sobotu.