Na Mistrovství Evropy v krátkém bazénu (pětadvacet metrů) do izraelského města Netanya odletěla plavkyně TJ Bižuterie Tereza Grusová Mistrovství se koná od druhého do šestého prosince.

Z jabloneckého oddílu se Mistrovství Evropy zúčastní sedmnáctiletá nadějná plavkyně Tereza Grusová. Na dalekou cestu se vypravil spolu s ní také jeden z trenérů v družstvu české reprezentace Štěpán Matek. Tereza se představí hned v úvodu mistrovství. Ve středu 2. prosince poplave svoji elitní disciplínu 100 m znak, ve které má největší šance postoupit z dopoledních rozplaveb v nabité konkurenci. O den později ji čeká ještě 50 m motýlek a v dalších dnech pak 200 m znak a 5. 12. 50 m znak.

,,Terka si jede do Izraele jednoznačně pro semifinálovou účast, to je její hlavní cíl. I když bude konkurence veliká, tak je na tom plavecky dobře. Odtrénovala stovky kvalitních kilometrů, tak teď už jen to pomyslné štěstíčko. Zájemci o toto mistrovství mohu sledovat dopolední i odpolední program na stanici Eurosport," připomenul trenér Štěpán Matek.

I další členy plaveckého oddílu TJ Bižuterie čeká vrchol sezóny a snad i historicky nejlepší výsledky. Na mistrovství různých věkových kategorií jich jede několik. V Trutnově bude tento týden bojovat Jakub Bursa, Jakub Drápalík, Leontýna Matoušková, Václav Veverka v kategorii dvanáctiletých. Na MČR 13 let do Jihlavy se vypraví Matěj Volech a na MČR 14 let bude v Prostějově plavat Jakub Heidrich, Veronika Halbichová. Na MČR dorostu a dospělých v Plzni pojede o týden později, 12. a 13. prosince už opět Grusová a Eduard Trunečka.