Prvoligové basketbalistky přehrály Spartu Praha. Ženy jablonecké Bižuterie v posledních dvou domácích zápasech základní části I. ligy hostily vedoucí tým tabulky strakonické, béčko a historicky jeden z nejúspěšnějších ženských klubů Spartu Praha.

Sedmkrát vyhrály

Na Jablonecké připadne zřejmě boj v play out, kde se rozhodne pouze o jednom sestupujícím, protože Litoměřice s jednou výhrou jsou již asi bez šance.

Bižuterie má výher sedm a venku poslední dva soupeře z nejtěžších, brněnská béčka extraligových Žabin a Valosunu.

Střelba jim nešla

TJ Bižuterie - BK Strakonice B 54 : 66 (18:17, 33:32, 48:50)

Vedoucí tým první ligy musel od začátku hrát na plný plyn, protože domácí hráčky statečně bojovaly o případný velký úspěch. První poločas byl vyrovnaný natolik, že Bižuterie ho o jeden bod vyhrála.

Ještě třetí čtvrtina přinesla skóre pouze o koš pro hosty, ale poslední čtvrtka přinesla konečné rozřešení, žel ve prospěch Strakonických. Domácí opět doplatili na špatnou střelbu ze střední a delší vzdálenosti, což se projevilo jediným bodem za sedm minut v koncovce zápasu. Stínem zápasu bylo zranění pivotmanky Aleny Klokočníkové, která nemohla nastoupit ani do dalšího zápasu se Spartou.

Sestava a body: Matulková 10, sestry Ješkeovy po 8, Čmejrková 7, M. Hujerová a Kučerová 6, Klokočníková 5, Jaceňková 2, P.Hujerová.

TJ Bižuterie - Sparta Praha 59 : 51 (16:13, 27:28, 39:43)

Další soupeř zvučného jména sídlí přesně ve středu tabulky, a tak byl i pro domácí přijatelnější. Bižuterii scházela jmenovaná Klokočníková, dále Jaceňková a také klíčová posila Vondráčková.

Zuzana jim přidala

Zápas to byl opět velmi vyrovnaný, ale přeci jen měli hosté téměř neustále o nějaký bodík navrch. Bižuterie tentokrát v poslední čtvrtce přidala v obraně na důrazu a pět minut do konce byla již ve vedení 52:47.

To si vzala slovo nejlepší hráčka zápasu, domácí posila Zuzana Kučerová a ještě přidala, aby pak zvýšila skóre utkání na 54:47. Soupeř se nevzdával a za stavu 57:51 si vzal time out. Ale k obratu je domácí hráčky nepustily a vítěství už si vzít nenechaly. Velmi dobrý výkon podala Tereza Ješkeová, která vládla pod oběma koši.

Sestava a body: T. Ješkeová 18, Kučerová 15, Matulková 9, K. Ješkeová 8, Čmejrková 4, P. Hujerová a Vacková po 2, Bastlová 1, Hujerová.