„Poprvé bude mít jablonecká veřejnost možnost vidět Iron fight night, tedy gala večer bojových umění. Už ve čtvrtek 2. června se mimořádná akce koná od 19 hodin v jablonecké sportovní hale u přehrady," informoval o nevídané podívané Martin Valenta, jeden z hlavních pořadatelů.

PŘEDSTAVÍ SE DOMÁCÍ

Spolu Aloisem Škeříkem, majitelem, klubu Iron fighters a trenérem českého národního týmu, se rozhodli zorganizovat pro milovníky bojových umění tuto netradiční podívanou. „Je plánovaných deset zápasů v kategoriích K1, MMA a box. Představí se v nich osm členů z pořádajícího klubu a dva členové klubu přijedou z Prahy. Proti nám nastoupí deset borců z celé republiky," uvedl Martin Valenta. Pořadatelé připravili zajímavý program, který bude trvat tři čtyři hodiny. Mysleli na to, aby pro diváky byla atraktivní. „Sestavovali jsme startovní listinu tak, aby se diváci měli na co koukat. Víme, že pro lidi jsou atraktivní hlavně knock outy. Nechystáme doprovodné programy, ale soustředili jsme se hlavně na to, aby šel jeden zápas za druhým a diváky to bavilo. Budou to tři hodiny plné zápasů," zdůraznil Martin Valenta, který je jedním z těch, kteří sami do ringu nastoupí.

PŘISPĚJÍ NA DOBROU VĚC

Sportovní hala změní pro tuto akci tvář. Na hlavních kurtech připraví pořadatelé pódium s ringem, chybět nebude VIP zóna pro sponzory a partnery akce. Tribuny a ochozy budou k dispozici pro diváky. „Akce je dobročinná, část peníze z prodaných lístků chceme věnovat třeba na postižené děti nebo jinou dobrou věc," zdůraznil Martin Valenta.

VĚDÍ, CO SE LIDEM LÍBÍ Pořadatelé garantují mimořádnou podívanou. Dobře vědí, co se nejvíce divákům na akcích tohoto typu líbí. „Veřejnost uvidí dva zápasy MMA, to je sport, který je teď ve světě hodně žádaný a módní. Je to vlastně několik bojových portů spojených do jednoho a chce ho dělat snad každý. Je to z bojových sportů také nejvíce medializovaný sport. V programu jsou i zápasy K1, také hodně atraktivní. Nejsou na zemi, je to o postojích, navíc většinou ve velkém tempu, kromě loktů a země je v nich povoleno všechno. A chybět nebude ani klasický box," vyjmenoval podívanou, která na jabloneckou veřejnost čeká ve čtvrtek ve sportovní hale.

PŘIJEDE SVĚTOVÁ ŠPIČKA

A právě v klasickém boxu se představí také Marek Procházka, který patří k absolutní republikové, evropské i světové špičce, je držitelem několika pásů v kick boxu, v K1 a v klasickém boxu. Jeho zápas bude vypsaný na šest kol po třech minutách, bude tedy dlouhý," popsal největší taháky programu jablonecký pořadatel.

Zápasy v jednotlivých kategoriích jsou vypsané na různé časy. Martina Valentu čekají v K1 třikrát tři minuty. Záleží vždy na vzájemné domluvě obou závodníků.

POPEROU SE I ŽENY

A na prvním jabloneckém galavečeru Iron fight night se divákům, jak potvrdil Martin Valenta, představí v zápasech také ženy: „Zápasit bude domácí Michaela Kerlehová, která před několika týdny získala v Praze evropský titul. Svými výkony se rovná evropské a světové špičce. A bude to proto jistě vynikající podívaná. V jednání je několik jejich soupeřek, se kterými se teď dolaďují podmínky."

PENÍZE DOSTANOU OBA

A borci gala večera si z Jablonce odvezou také peníze. „Chceme, aby finanční odměnu získal každý. Kolik? Pro pět tisíc se zmlátit nenecháte. Většina těchto sportovců si platí přípravu z vlastní kapsy. Zatím se sponzoři do bojového umění nehrnou. Tento sport ještě nepatří mezi příliš sledované. Ale když se v něm chcete zlepšovat, musíte investovat do soukromých hodin, do správné výživy, musíte chodit do posilovny a to ještě není zdaleka všechno," připomenul Martin Valenta.

Pořadatelé chtěli původně připravit jen malý gala večer. Potom ale zjistili, že všichni přihlášení jsou na vysoké úrovni a zasloužili by si něco „ve větším stylu". „Chceme, aby se tato akce dostala do podvědomí jablonecké veřejnosti, do kalendáře velkých sportovních akcí, které se tady pravidelně konají. Jsme proto rádi, že podporu máme také u primátora Jablonce Petra Beitla. A budeme rádi, když se nám ozvou také sponzoři z Jablonce," řekl Martin Valenta, který za všechny organizátory přidal pozvánku pro Jablonecké. Mají možnost vidět poprvé to nejlepší z bojových umění.