V druhém roce působení v basketbalové extralize juniorek si zajely hráčky Bižuterie k zápasům do tradičních extraligových ženských týmů, do Strakonic a na Spartu Praha. Oba mače byly velmi vyrovnané s rozdílným výsledkem pro Jablonec. Ve Strakonicích vyhrály, v Praze přišla porážka v posledních minutách hry.

Hrála nová posila

BK Strakonice - Bižuterie 66 : 70 (17:19, 39:42, 51:52)

Domácí byli před zápasem po dvou kolech také bez výhry jako Bižuterie, a tak oba týmy doufaly ve vítězství. V kádru hostů chyběly pivotmanky Vacková a hlavně Klokočníková, kterou stáhl Nymburk na zápas extraligy žen. Ale nenechal ji ani opustil lavičku, tak na co ? Naopak se představila nová posila z Litoměřic, Růžková, která se uvedla přesnou střelbou. Ještě lépe ale střílela Tereza Ješkeová, která se sestrou Kristýnou vládla pod oběma koši. Nejpřesnější střelbu ale měla Bára Čmejrková s jednadvaceti body, která vstřelila dvě trojky a měla stoprocentní šestku 7/7. A právě její čtyři proměněné šestky v samotném závěru pomohly k otočení výsledku z 66:63 na 66:70 pro Bižuterii.

Sestava a body Bižuterie: T. Ješkeová 23, Čmejrková 21, Růžková 12, K. Ješkeová 8, Hrabáková 4, Kerhartová 2, Dolenská, Pískačová, Sedláčková.

AC Sparta Praha - Bižuterie 75 : 69 (23:20, 45:33, 52:48)

Další zápas na Spartě byl typický pražský. Jablonecké hráčky táhly, táhly, ale nedotáhly. . . V sestavě již nechyběla Alena Klokočníková, škoda jen, že formu z předchozího utkání si neudržela Tereza Ješkeová. Ale ostatní opory mušku téměř podržely, ale ani to nestačilo.

Sestava a body Bižuterie: Klokočníková 21, Čmejrková 15, Růžková 16, K. Ješkeová 11, Sedláčková 4, T. Ješkeová 2, Dolenská, Pískačová, Kerhartová, Kat. Divišová.

Vedle extraligových juniorek Bižuterie měly nabitý víkend také minižákyně, které bojovaly v oblastním přeboru východních Čech.

Mladším se nedařilo

BK Jičín - Bižuterie 108 : 14 (34:4, 61:7, 84:12)

Sestava a body Bižuterie: Kar. Divišová 6, Uherová 4, Haiblíková, Durchánková a Z. Klokočníková po 1, Kolenová, Malinovská, Maršíková, Mašíčková a Polachová.

BK Jičín - Bižuterie 117 : 15 ( 34:4 65:9, 90:15)

Sestava a body Bižuterie: Haiblíková a Divišová 4, Durchánková, Maršíková a Mašíčková 2, Polachová 1, Klokočníková, Kolenová, Malinovská a Uherová.

Chyběla jim Eliška

Do Jičína odjely minižákyně bez své stěžejní hráčky Elišky Bendové, která byla nemocná. Jelikož je Jičín tradičně silným soupeřem, nebraly trenérky s sebou drobnější hráčky a mladší než 2004. Družstvo Jičína zaslouženě vyhrálo s velkou převahou oba zápasy. Je vidět, že jsou daleko vyhranější a zkušenější než jablonecké basketbalové naděje, jelikož hrají současně dvě soutěže. A to je znát.

Jičín hrál zkušeně

Domácí tým měl zastoupení ročníků 2003 v šesti hráčkách a zbytek byly ročník 2004. U Jabloneckých to bylo opačně.

„Naše holky nemají stále tolik zkušeností, ale hlavně je ve hře pořád velké množství nedostatků, jako je koukání se na míč při driblinku, neudržení míče. Naše holky jsou pomalé, ale na druhou stranu se zase o míč dokáží poprat a někdy se jim povede i pěkná akce, ale nedokážou prodat to, co se naučí na tréninku. Je to škoda, protože proti některým družstvům máme výškovou i silovou převahu, ale děvčata toho zatím nedokážou využít. Snad se v tom budou postupně zdokonalovat a používat to, co se naučí," řekla Jaroslava Koubová, jedna z trenérek .