Jablonecký baseballový tým má za sebou devět utkání, ve kterých si připsal pouze jedno vítězství. Posledním soupeřem byl tradiční tým Eagles Praha.

Po prvních dvou hracích víkendech vstupoval Blesk do série s Eagles s bilancí jednoho vítězství a pěti proher. Papírově měl být pražský celek jedním z hratelnějších soupeřů, avšak hned v prvním utkání se ukázalo, že to žádná procházka růžovou zahradou nebude.

Hrál i reprezentant

Za domácí Eagles nastoupil na nadhazovacím kopci reprezentant Tomáš Duffek, který dlouhodobě patří mezi nejlepší české nadhazovače. Od samotného začátku se pálkaři Blesku trápili a proti Duffkovi se jim nedařilo prosadit. Na druhé straně ani ofenziva domácích Eagles nepředváděla zpočátku nijak přesvědčivý výkon.

Výborně házející Filip Šafařík, který se letos vrátil do A týmu po dlouhodobém zranění, pražskému celku zápas nijak neusnadňoval a během prvních čtyř směn umožnil pouhé dva doběhy. V páté směně došlo na nadhazovacím kopci Jablonce ke střídání a balónu se chopil Karel Riedl, který již ale domácím takové nepříjemnosti nezpůsoboval.

Inkasovali osmkrát

Eagles dokázali stáhnout běžce, které po sobě zanechal Šafařík, a v následující směně přidali další tři směny. Blesk tak rázem prohrával 8:0, což pouze v sedmé směně dokázal kosmeticky upravit na 8:1. Tak, jak byl jablonecký útok bezradný proti Duffkovi v prvních sedmi směnách, tak stejné útrapy pokračovaly i v posledních dvou směnách, které za Eagles odházel mladičký Matyáš Trčka a připsal si pět strike outů. Hned první utkání tak jasně naznačilo, že pokud Blesk nezačne lépe pálit, tak může na úspěch zapomenout.

Blesk
Blesk vyjel na Vysočinu a ukořistil tam první extraligové vítězství

Také další dva duely byly plánované na hřišti Eagles, jelikož jablonecký Ash Field stále není hratelný. V dalším zápase se na kopci představili Jiří Hikl za Blesk a Carson Goldsmith za pražský mančaft. Ani tentokrát se žádná přestřelka nekonala. Eagles se sice dokázali ve druhé a třetí směně prosadit, čímž se ujali vedení 3:0, ale tím veškeré změny ve skóre ustaly až do konce šestého inningu. Na začátku sedmé směny přidali Eagles další doběh, zatímco Blesk se na pálce stále trápil.

Nikdo je nezastavil

Bohužel ani Adam Brenner, který na nadhozu vystřídal Jiřího Hikla, nedokázal útok Eagles zastavit. V osmé směně tak pražský celek navýšil vedení na konečných 7:0. Třetí utkání přineslo souboj nadhazovačů Jimmyho Smileyho za Blesk a Jana Konráda za Eagles. Pálkaři Blesku tentokrát na nic nečekali a se skórováním začali hned ve druhé směně. Konrád se potýkal s nepřesností nadhozů, což zapříčinilo, že ve čtvrté směně vedl jablonecký celek 6:0. Pražský soupeř však rozhodně zbraně neskládal a na začátku páté směny vyrovnal průběh utkání na 6:6 a směnu na to svůj bodový přísun dokonce zdvojnásobil.

Rázem musel dohánět Blesk. Eagles ještě v sedmé směně navýšili vedení na 14:6. Blesk pak začal postupně dotahovat, ale počet doběhů se zastavil na dvanácti, což Eagles zajistilo i třetí výhru v sérii.

Další oříšek

„Tato série nám ani trochu nevyšla podle našich představ. V prvních dvou zápasech jsme zaznamenali pouhých pět úspěšných odpalů a s tím se vyhrává jen velmi těžko. Ve třetím utkání se ukázala extraligová zkušenost našeho soupeře, který lépe zvládl psychicky náročný zápas, který trval přes čtyři hodiny. Pozitivně bych hodnotil asi jen naši obranu, která až na závěr třetího duelu hrála téměř bez chyby. Nyní nás čeká nováček v Extralize Sokol Hluboká, pro nás tradiční soupeř z 1. Ligy, který svou premiéru v nejvyšší soutěži zatím zvládá na jedničku. Určitě musíme zapracovat na spoustě věcí, ale základem úspěchu je, abychom začali pálit,“ vyjádřil se k sérii s Eagles Praha Radek Šulc.

Třízápasovou sérii proti Hluboké nad Vltavou budete moci sledovat živě on-line. Pro více informací sledujte Blesk na sociálních sítích Facebook a Instagram.