Jablonečtí házenkáři absolvovali první ostrou zkoušku v novém roce na mezinárodním turnaji v Ústí nad Labem, kde po velmi slibném výkonu obsadili druhé místo.

Nastoupili mladí

Druholigový házenkáři odjeli na turnaj v poněkud pozměněné sestavě se spoustou mladých házenkářů a příležitosti se chopili i tři mladší dorostenci, pro které to byl opravdu křest ohněm.

V úvodním utkání porazili pražskou Čambuvambu 17:5, další utkání bylo proti dánskému Fjerritslevu 12:8 pro Jablonecké a i ve třetím zápase zvítězili s německým Fichtelgebirge 14:5. Ve všech třech utkáních se prezentovali velmi dobrou obranou a rychlým přechodem do útoku.

Ve čtvrtém střetnutí se Jablonečtí utkali s týmem Libčic nad Vltavou, mančaftem, který bojuje o postup do první ligy. Zkušený tým, který má ve svém středu dvoumetrové spojkové hráče, se prezentuje velmi dobrou obranou a brankářem, s dobrým přechodem do útoku a zejména kvalitní střelbou z pozic obou spojek. Proti němu stál mladý jablonecký tým, který hlavně v úvodu se zbytečným respektem čelil výškové a váhové přesile.

Pak se zranil Patrik

Když se ještě v úvodních pěti minutách zranil nejlepší jablonecký střelec Patrik Trejbal, vypadalo, že šance na přijatelný výsledek je malá. Jablonečtí se naopak vzepjali k vynikajícímu výkonu, a to od výborného Kysely v brance, přes kvalitní obranu i rychlé zakončení. Dostali se na dostřel k soupeři a přes porážku 11:8 zanechali na hřišti v boji o první místo na turnaji všechny síly. Škoda bylo několika menších nepřesností, jak v rychlém přechodu, tak v zakončení.

V posledním utkání proti domácímu družstvu zněla hlavní otázka, kdo bude mít více sil po celodenním klání. Jablonečtí nakonec po boji zvítězili 13:10 a zaslouženě si z turnaje odvezli druhé místo.

Ukázali, že to umí

Házenkáři Elektro Pragy předvedli na turnaji velmi pěknou házenou a zejména pětice Trejbal, Šatava,Tomáš,Hartig a také Žák ukázala, jak pěkná a rychlá házená se dá hrát. Podporu měli ve výborném Kyselovi v brance a ve dvou obranných pilířích, v Albanim a Preislerovi.

Pomohli taky jinde

Také Meloun ukázal několik pěkných zakončení na levém křídle a trojice mladíků nasbírala první zkušenosti s chlapskou házenou. Vraný spolu s Albanim ještě navíc odehráli čtyři utkání za Čambuvambu a úspěšně se podíleli na jejím konečném čtvrtém místě.

Sestava a střelci: Kysela Patrik Trejbal 16, Šatava 12, Tomáš 11, Hartig 9, Žák 7, Meloun 5, Albani 2, Vraný 2, Preisler 1, Svoboda, Kaňka.