V první vážnější akci utkání si Matěj Mečíř narazil s Tomášem Mazánkem a střelou do horní poloviny brány otevřel skóre. Sám Tomáš Mazánek pak přidal další trefu, na níž hned vzápětí navázal Pavel Kraus. Rapid svůj nátlakový styl hry zužitkoval poprvé po deseti minutách, když rohový kop uklidil za Masaříkova záda Martin Gajdoš.

Jablonečtí ale bránili důsledně a v rychlých protiútocích si počínali nekompromisně. Přesně tak se Jiří Haunold probojoval po chytrém dloubáku Krejčíka až do předbrankového prostoru, kde byl ze všech nejdůraznější Tomáš Mazánek, který slavil druhou trefu v utkání. O chvíli později vyrazilo GMM ve třech proti dvěma. nTomáš Beníšek vzal odpovědnost na sebe a poté, co si položil brankáře, rozvlnil ústeckou síť.

Souboj o první místo se vyvíjel až překvapivě jasně a po trefě Matěje Mečíře to najednou bylo už 6:1. A tak přišla reakce. Hosté si vzali oddechový čas, po kterém se na hřiště vrátili bez brankáře Votavy. A risk se vyplatil. Do přestávky se Rapidu podařilo eliminovat jablonecké kontry a především dvakrát skórovat. Trefili se Martin Gajdoš a Tomáš Jelínek.

Po přestávce se na první branku příliš dlouho nečekalo. Masařík nečekaně rozehrál na Tomáše Beníška a ten po zemi vsítil velmi důležitý gól pro Jablonec. Pak ale musel lovit míč v síti i Masařík, když secvičený signál Ústí usměrnil za jeho záda Tomáš Vobořil. Tomáš Beníšek však přispěchal s tou nejlepší možnou odpovědí, když krásnou individuální akcí zakončenou bombou mezi nohama gólmana zkompletoval hattrick.

Při dalším pokusu hostů při hře bez brankáře letěl po takřka půlhodině hry míč do ústecké sítě po deváté, o což se postaral Petr Mečíř. Náskok pěti branek vypadal komfortně, ale nebylo tomu tak. Za Masaříka si postupem času našly cestu pokusy Tomáše Vobořila, Víta Sedláčka a Davida Filingera.

Najednou to kolem jablonecké brány začalo létat a futsalisté Rapidu reálně pomýšleli na body z již ztraceného zápasu. Drama však zamítl Haunold, jehož trefa domácí tým definitivně uklidnila. Definitivní podobu skóre určily další dva zásahy, o které se postarali bratří Mečířové. Nejstarší Petr dal jedenáctý a benjamínek Matěj dvanáctý gól. GMM tak v šlágru kola porazilo ústecký Rapid poměrem 12:7 a posunulo se před svého soka na první místo v tabulce.

Hodnocení trenéra Lukáše Dubového:
„Co se mi líbilo, bylo zaujetí, které bylo vidět od první vteřiny. Chuť z kluků opravdu čišela. Brzy to bylo 6:1 a soupeř, kdyby neměl alternativu power play, tak by, podle mého názoru, odjel s ještě horším výsledkem. Touha nevyprchala celý zápas. Snažili jsme se na utkání připravit takticky, a i když jsme soupeře studovali, tak ukázal, že je ve hře bez brankáře silný. Nám v ní chybí zkušenost, která Rapidu nechyběla. Díky tomu měl zápas dramatickou koncovku. Ne snad, že by na nás byla vidět nějaká souhra, ale všichni táhnou za jeden provaz, ať je na hřišti kdokoliv. To je to, co nás dělá silným týmem. Já jen věřím, že budeme na téhle vlně pokračovat.“