V okresním přeboru 1. třídy stolních tenistů na sebe v 17. kole narazily týmy Tanvaldu a Bižuterie.

Nováček soutěže už po úvodních čtyřhrách naznačil, že by mohlo dojít k příjemnému překvapení kola. Nečekaně, v slepené sestavě (domácím chyběli Ulvr a Holec), už vedli po čtyřhrách 2:0 (Gregor, Koucký Mádle, Šilhán 3:0; Harcuba, Marousek Charvát, Reczai 3:1). V zápase večera pak na sebe narazily dva lídři týmů Gregor a Charvát. Hostující hráč Luboš Charvát (jako jediný v soutěži hraje čínským držením pálky) už vedl na sety 1: 0 a v druhém setu 8:4 však nakonec zkolaboval a prohrál zápas 1:3.

Soupeř byl zkušený

Po roce se vrátil k zeleným stolům také domácí velezkušený divizní hráč Vladimír Koucký a svojí stoprocentní úspěšností přispěl k překvapivé výhře. „Před začátkem utkání jsme si říkali, že v téhle sestavě bude remíza maximum. A ejhle, příjemně jsme se spletli a nakonec vyhráli. Pochvala patří samozřejmě i pro novice v týmu Vláďu Marouska, který přispěl svým výkonem též ke třem vytouženým bodům," okomentoval pondělní klání domácí hráč Jiskry Radim Gregor.

Čína je nepříjemná

Připomenul také, že soupeř pro ně nebyl vůbec žádná procházka růžovým sadem. „Tahle bižuterka je klub zkušených vyhraných harcovníků. Charvát hraje tou svou „Čínou" hodně nepříjemně," zdůraznil tanvaldský hráč Radim Gregor.

Snad se zachrání

Tvrdý oříšek čeká příští týden na Jiskru v Jiřetíně. Přesto ale hráči Tanvaldu už věří, že jako nováčci v soutěži se přece jen jejich tým, Jiskra Tanvald B, v soutěži zachrání a na závěr sezóny bude důvod k radosti. Na soupeře v Jiřetíně se proto také perfektně připraví.

Body: Gregor 4,5; Koucký 4,5; Marousek 1,5; Harcuba 0,5 - Charvát 2; Reczai 2; Šilhán 2; Mádle 1.