Často se ale stává, že v žákovském věku přecházejí do jabloneckého SKI Klubu. Právě ten jim totiž nabízí výborné podmínky. „Ti, kteří k nám přicházejí, mohu jmenovat třeba Elišku Vorlovou nebo Káťu Gotvaldovou, které se přidaly na jaře, se ve svých výkonech stále zlepšují. Mají u nás daleko lepší podmínky, než ve svém původním oddíle. A pokud mají o běžecké lyžování opravdu zájem, jsou tady na správné cestě," uvedl Jakub Liška, trenér žáků SKI Klubu Jablonec.

STÁLE CHYBÍ TRENÉŘI

Upozornil také, že zájem o lyžování vítají. Ale trápí je nedostatek dobrovolných trenérů. „Potýkáme se s nedostatkem peněz a také lidské práce. Potřebovali bychom další tři dobrovolné trenéry," potvrdil za vedení SKI Klubu i další zkušený trenér Jan Hásek a připomenul, že taková situace již vládne mnoho let.

Svěřenci Jakuba Lišky letošní sezónu teď rozjíždějí. Nejprve je ve Vysokém nad Jizerou čeká první Český pohár pro starší žáky a následovat bude Mistrovství republiky v Rýmařově. Šance na medaile určitě mají, hlavně, aby byli zdraví. A důležité taky je, aby vydrželi lyžovat až do dospělých," zdůraznil trenér Liška.

SKI Klub o své svěřence dobře pečuje, dostávají lyžařské vybavení kromě obuvi. Třikrát týdně mají možnost trénovat na kvalitních tratích na kolečku.