Příbram B byla vždy velmi těžký soupeř, zejména s ligovým nahrávačem Danem Rosenbauem. Ten „na stará kolena” nastupuje opět za extraligový tým Příbramských. Soupeř byl i bez této opory velmi silný a jablonecká základní šestka – Kubeš a Burian (smeč), Procházka (nahrávka), Dupač a Šácha (blok), Havel (univerzál) a libero Patrik Horčička – to neměla vůbec jednoduché.

Od samého začátku to byl boj o každý balón. Postupně získávala Bižuterie převahu zejména na obraně a soupeř si dovolil řadu balónů na útoku vyhodit.

Vedení 20:15 v prvním setu se zdálo luxusní. Přesto si domácí dovolili přepych v podobě naprosto pokažené koncovky na smeči a set zcela zbytečně ztratili.

Do druhého setu nastoupila sestava v nezměněné podobě a od začátku byla vidět výrazně silnější touha vyhrát. Druhý set byl pro hosty Waterloo, které pokračovalo i v setu třetím. Ve čtvrtém setu již Jablonec trochu v tlaku na soupeře povolil, ale přesto se hrál velmi rychlý volejbal.

V poli zahráli domácí velmi dobře a sebrali „od země” téměř ztracené a velmi tvrdé míče od soupeře. V této činnosti vynikal hlavně Jarda Kubeš a Patrik Horčička na liberu. Obrana v poli a zejména na bloku, byly hlavním strůjcem úspěchu i ve čtvrtém setu. Zisk zápasu byl zasloužený. Výborně zahráli Havel a Burian na útoku.

Odpolední sestava prošla změnami – na nahrávku šel Tomáš Rückensteiner a na útoku vystřídal Buriana Tomáš Pastuch. Jablonec začal dobře, ale soupeř postupně nacházel okénka v obraně a Jablonec se hlavně zhoršil na příjmu. Přesto držel se soupeřem krok.

V koncovce setu se přestalo dařit do té doby velmi dobře hrajícímu Tomovi Pastuchovi a nahradil ho Jarda Barek. Nicméně set domácí ztratili. Do druhého setu nastoupil na smeč zpět Mirek Burian, ale nedařilo se vůbec nic.

Za stavu 2:7 pro soupeře se vrátil na palubovku David Procházka na nahrávku a pomalu se začala hra vyrovnávat.

Přesto Bižuterie prohrávala 19:14. Tento stav však dokázala otočit a set vyhrát. V těchto okamžicích byli domácí velmi důrazní na smeči a opět se vrátili k výbornému bloku, který soupeře moc nepouštěl na jabloneckou stranu.

Set domácí vyhráli – to pravděpodobně znamenalo zlom v celém zápase. Úspěch v další, velmi obtížné, koncovce třetího setu. Ve čtvrtém setu šla Bižu velmi důrazně za vítězstvím. Příbram potvrdila, že je velmi těžkým soupeřem, který si ale na útoku naštěstí neodpustil celou řadu chyb.

Odpoledne se hrál dvouhodinový volejbal, který již trochu poznamenala únava z dopoledního zápasu, přesto si myslím, že bylo na co koukat. Celý tým bojoval před domácím publikem velmi zodpovědně – někteří borci si skutečně sáhli až na dno fyzických sil. Poděkování patří i aktivní lavičce náhradníků, která bojovala s týmem.

Sestava: Procházka (nahrávka), Burian (smeč), Kubeš (smeč), Šácha (blok), Dupač (blok), Havel (univerzál), Horčička (libero). Střídali: Pastuch, Barek, Prokoph, Rückensteiner. Rozhodčí: Pozděna, Čermák.

VLADIMÍR ZAJÍČEK