TJ Bižuterie - Česká Třebová 3:1 (26,25,-23,21) 3:0 (25,19,21)

Od prvního balónu to byla velmi nelehká bitva o každý míč a soupeř využíval svých zkušeností. Příliš lehce útočil na bod a našim blokům se nedařilo velmi variabilní útok hlavní smečařky bránit. „Přesto jsme drželi v prvním setu mírné vedení a koncovky velmi těžkých prvních setů jsme zvládli velmi dobře. Ve třetím setu děvčata lehce propadla sebeuspokojení. Po vedení 7:2 přišel útlum ve střední části setu, ztráta koncentrace a setu.,“ popsal vývoj utkání trenér Vladimír Zajíček.

Přesto mladé hráčky Jablonce již v závěru opět hrály rychlý, agresivní volejbal, kterým ve čtvrtém setu potvrdily svoje dovednosti.

Změny v sestavě

Druhé utkání nastoupila silně obměněná sestava a nezačala vůbec špatně. Přesto trenér v koncovce “sáhnul“ klasickým dvojstřídáním nahrávačky a diagonální smečařky do sestavy, což naštěstí zafungovalo a první set domácí hráčky vybojovaly. Další dva sety se konečně podařilo nalézt blokařský recept na ústřední hráčku soupeře a staršímu soupeři již trochu docházely síly, což platilo dílem i pro opory domácího týmu.

Fotbalisté Pěnčína prožijí vánoční svátky v klidu. Do přípravy chtějí naskočit v únoru, ale to se příliš nelíbí prezidentovi klubu Jaroslavu Strnadovi.
Po podzimu zavládla na Pěnčíně spokojenost

Z pohledu diváka možná příliš zkažených servisů, ale Česká Třebová nebyl soupeř na “pinkání“. „Naše největší přednost v rychlé hře a agresivním servisu zaslouženě přinesla dobrý výsledek.

Trenér byl na „áro“

Nejcennější byl týmový výkon hráček, kterému není co vytknout. Ztráta koncentrace ve třetím dopoledním setu, není nic nového ani v profesionálních soutěžích. A zvednutí se ve čtvrtém dopoledním setu, bylo o to cennější. I když trenér byl zralý na “áro“,“ řekl kouč Jablonce. Tým i trenér děkují skvělým divákům za výbornou atmosféru a respekt, před těžkým soupeřem, který nedal Jablonci nic zadarmo.