„Do Mostu se vždycky těším," culí se Vojtíšek, který závodí na bílém MANu. „Mám rád tu atmosféru. Loni sem přišlo 90 tisíc diváků a to bylo něco úžasného. Když vidíte, kolik lidí fandí českým jezdcům, tak je to něco nádherného. Je to obrovská podpora a vzpruha. Doma chcete předvést co nejlepší výsledek, ale nikam se bezhlavě nepoženu," ujišťuje pilot, který má pověst divokého kovboje.

Přestože nepatří do okruhu favoritů, vždy má jen ty nejvyšší ambice. „Všichni chtějí bojovat o „bednu", to je samozřejmé. To je ten vrchol a taky odměna všem, kteří se na té práci podílejí. Ta „bedna" by byla úžasná. Zvlášť na domácím okruhu," zasní se nejzkušenější závodník ve startovním poli, který si už ani nepamatuje, kdy naposledy stál na stupních vítězů. „Já si statistiky nevedu, ale nějaký pátek to už bude," chechtá se. „Chceme být co nejvíc vepředu a kdyby se nám to podařilo zrovna v Mostě, tak by to bylo skvělý." A co takhle rovnou tři Češi na „bedně"! Vzhledem k vítěznému tažení pilotů Buggyry není ani tenhle scénář zas tak nereálný. „To by bylo úžasný," pokyvuje zadumaně hlavou Vojtíšek. „Ta špička je hodně vyrovnaná, a i když nikomu nepřeju nějaké problémy, tak je to technický sport a stát se může cokoliv."

Právě tady v Mostě byl Vojtíšek před rokem blízko senzačnímu umístění na pódiu, když se pár kol vozil v čele před všemi vlčáky lačnícími po triumfu. Spanilou jízdu ale nedotáhl do zdárného konce. Třeba mu to klapne letos, kdy prožívá nejlepší sezonu po svém návratu za volant tahače v roce 2012. Loni vybojoval 32 bodů celkem, teď jich má už 28 a to ještě zbývají čtyři závody. „Jsme spokojení. Udělali jsme nějaké změny a ty byly k lepšímu. Auto funguje hodně dobře. Pro Most jsme nechtěli riskovat, ale máte ještě něco vymyšlené pro poslední tři závody. Uvidíme, jak se to vyvine," uzavírá Vojtíšek.