Jablonec n. N. - Poslední letošní medaile na Mistrovství České republiky se rozdávaly o víkendu v Praze. Závodů se zúčastnilo 377 závodníků ze 102 oddílů celé republiky. Mistrovství se konalo třiadvaceti disciplinách starších žáků a žákyň. Jablonecká výprava z TJ LIAZ Jablonec potvrdila své předpoklady a vybojovala čtyři cenné medaile dvě zlaté, jednu stříbrnou a jednu bronzovou medaili.
Novou vycházející hvězdičkou atletiky se stala Adéla Novotná.
Nejdříve ve třetím rozběhu na 60m zvítězila a zaběhla osobní rekord 7.86. Ve finálovém závodě svou vynikající formu potvrdila a stala se nejrychlejší žákyni mistrovství v novém osobním rekordu 7.78. Druhý den nastoupila v prvním rozběhu na 150m ten vyhrála časem 18.77 a tímto výkonem si vybojovala finále, ve kterém dokázala ještě překonat osobní rekord časem 18.66 a získat bronzovou medaili. Celou sbírku medailí dovršila v závěrečné štafetě 4x300m, ve které žákyně ve složení Novotná, Kořínková, Šimůnková, Rappová zvítězily s velkou převahou a dokázaly tak obhájit titul z minulého roku časem 2:49,89.Adéla se tímto ziskem dvou zlatých medailí a jedné bronzové stala nejúspěšnější závodnicí celého mistrovství.
Dalšími vycházející hvězdičkami byli Jáchym Štancl a Anna Rydvalová.
Jáchym byl velkým favoritem na vítězství ve skoku o tyči, ale to se mu nepodařilo, když skončil na druhém místě výkonem 344 cm, což bylo o deset centimetrů méně než dokázal překonat vítěz. Ve stejné disciplíně žákyň vybojovala Anna Rydvalová páté místo výkonem 276cm.
Mezi vycházející hvězdičky je třeba také zařadit Karolínu Kořínkovou, která ve finále běhu na 60mpřekážek zaběhla osobní rekord časem 8.99 a skončila na šestém místě a v běhu na 150m zaběhla osobní rekord 19.67. Další velkou nadějí je také Františka Rappová, která bojovala současně ve finále běhu na 60m a skoku dalekém, což se ji nepochopením rozhodčích vymstilo a odnesly to obě discipliny ve finále na 60m doběhla na osmém místě časem 8.10, když v rozběhu běžela 8.06 . V dálce si ji tak nepodařilo probojovat do finále a skončila na devátém místě výkonem 511 cm.
Z dalšího jabloneckého oddílu AC Jablonec dosáhla výborných výsledků Kateřina Kadavá, která získala dvě pátá místa. V běhu na 60mpřekážek zaběhla ve finále osobní rekord 8.84 a ve skoku dalekém skočila 525 cm.