Středy jsou využívané pro kontrolu připravenosti závodníků a hlavně pro splnění limitů na Mistrovství České republiky.

Středeční závody organizují pořadatelé ze SG Jablonec. Uspořádají jich sedm. Vrcholnou akcí bude 28. ledna již 45. ročník mezinárodních závodů Jablonecká hala 2017.

PŘIJEDOU I ZAHRANIČNÍ

„Na startu by se měla objevit celé řada našich reprezentantů doplněná některými světovými atlety," uvedl Dušan Molitoris, předseda atletického oddílu TJ LIAZ.

Na programu bude pět krajských přeborů, které připraví pořadatelé z atletického oddílu TJ LIAZ Jablonec ve spolupráci s krajským svazem Libereckého kraje. Ti také zorganizují přebory krajů Pardubického a Dolního Slezska. Samostatně se pak uskuteční Memoriál Karla Líbala v běhu na 3000m.

MLÁDEŽ MÁ ZELENOU

Hlavní pozornost se soustředí hlavně na závody mládeže. Jsou připravené tři krajské přebory. Vrcholem s největší účastí bude březnová Velikonoční hala žactva, které se pravidelně zúčastňuje přes pět set talentů z celé republiky. V březnu pořadatelé uspořádají i Mistrovství České republiky veteránů a Český halový pohár nejlepších ligových družstev.

Pořadatelé chtějí navázat na úspěšnou minulou sezonu, ve které se konalo dvacet akcí. Zúčastnilo se jich téměř pět tisíc atletů a atletek, kteří se prezentovali v devíti tisících startech.